USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Конституція, на жаль, захищає права депутата», – Ігор Гузь про нардепів від ОПЗЖ

13 Серпня 2022 11:51
Фракція проросійської партії «ОПЗЖ» у парламенті фактично перестала існувати, проте частина депутатів вирішила створити фракцію, потім депутатську групу. Ще кілька з них перейшли до новоствореної групи «Відновлення України», а є такі, які перебувають за кордоном. Серед них більш впізнавані для народу особистості, як Бойко чи Шуфрич.

Про це розповів під час інтерв’ю інтернет-виданню «БУГ» народний депутат Ігор Гузь.

На сьогодні у державі не прийнято механізму для того, щоб заборонити цим депутатам брати участь у майбутніх виборах.

«Проблема в тому, що Конституція, на жаль, захищає права депутата. Бо ці люди теж обрані українцями. Прикро, що в нашій країні була достатньо велика кількість людей, а це 10%, які проголосували за ОПЗЖ.

Але інструментів позбавити мандату, на превеликий жаль, немає. Хоча є рішення судів, які фактично прикривають роботу тих чи інших партій сепаратистського і проросійського напрямку. Зокрема, це ОПЗЖ, партія Шарія, комуністична партія і низка інших.

Я сподіваюся, що в наступних виборах вже такі проросійські політичні сили не будуть представлені в парламенті», – зазначив депутат.

Гузь наголосив, що це залежатиме від українців, які будуть робити вибір на користь проукраїнського.

«Хотілося б, щоб партії, які присутні в парламенті, трималися проукраїнського, проєвропейського і пронатівського вектору. Але це вже буде залежати від українців після нашої перемоги».

Нагадаємо, ще 1 червня у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт № 7424, який позбавляє народних депутатів з колишньої фракції «Опозиційна платформа – За життя» права брати участь у засіданнях, парламентських слуханнях, у роботі тимчасових слідчих, спеціальних та лічильної комісій, а також в офіційних делегаціях від України. Про це розповів Тарас Батенко, народний депутат з групи «Партія «ЗА Майбутнє», яка розробила та подала цю законодавчу ініціативу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 13 Серпня 2022 13:04
Засуньте в ср&ку свою конституцію. Вона захищає лише тих в кого бабла дох!
Виборці Показати IP 13 Серпня 2022 15:35
Пане Гузь ! Якщо відсутній такий законодавчий механізм, то ви, як народний депутат наділений правом законодавчої ініціативи, - започаткуйте його ! Бо сваритися з колегами на камеру в сесійній залі з метою здобуття у виборців дешевих політичних дивідентів - тим авторитету не набудеш. А ось підготувати пакети законодавчих актів після прийняття яких не стане таких шуфричів, бойків, шевченків - то треба мати сміливість, недюжинний ум і залізні яйця, бути справжнім представником титульної нації ! Так шо до завершення каденції - закочуй рукави і вперед ! А без того - не розраховуй на підтримку на чергових виборах !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus