USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Консультація лікаря від 80 грн, КТ – 745-2500. Платні послуги волинських медзакладів

26 Березня 2021 11:57
Медичні заклади обласної комунальної власності розробили тарифи, в яких визначена вартість платних послуг, що надаватимуться в установах.

Про це стало відомо під час засідання медичної комісії облради 25 березня.

Зокрема, депутати розглянули проект рішення Про погодження тарифів на платні послуги комунальним підприємствам охорони здоров’я, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

На розгляд депутатів представили тарифи Волинської обласної клінічної лікарні, Волинського обласного патологоанатомічного бюро, Волинської обласної інфекційної лікарні та Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства.

Зауважимо, платні послуги впроваджуються для тих пацієнтів, які звертатимуться за консультацією лікарів чи на проведення обстежень самостійно, без направлення від сімейного лікаря. Також за цими тарифами пацієнти платитимуть кошти, якщо згадані послуги не входять в пакети, оплачені Національною службою здоров’я України.
Таким чином кошти будуть офіційно надходити на рахунок закладу, а не через благодійні каси, які були створені при багатьох лікарнях, пояснила голова медичної комісії, депутатка від партії «ЗА Майбутнє» і генеральна директорка КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради Ірина Горавська.

«Ці тарифи діятимуть для людей, які звертаються без електронного направлення, а також в тарифах вказані послуги, які не оплачуються НСЗУ. Пацієнт може обрати будь-який шлях. Він може взяти направлення у сімейного лікаря і отримати безкоштовну допомогу. А якщо він не хоче йти по направлення, а хоче самостійно звернутися в певний заклад і згідний платити – буде отримувати ці платні послуги. Або ж якщо пацієнт хоче отримати послугу, яка не передбачена НСЗУ, але яка є затребуваною, то вона теж не може безкоштовно надаватися. Ці кошти будуть надходити на офіційні рахунки закладів», – розповіла вона у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Так, приміром, консультація профільних лікарів Волинської обласної клінічної лікарні за умови звернення до медиків без електронного направлення коштуватиме від 80 до 300 гривень. Комп’ютерна томографія – від 745 до 2500 гривень залежно від органу, який потрібно обстежити. УЗД – від 215 гривень, рентгенографія – від 125 гривень.
У обласній інфекційній лікарні найдешевший аналіз коштує 40 гривень, а найдорожчий – 1460 (це ПЛР-тест на COVID-19).
У паталогоанатомічному бюро дослідження вартуватимуть від 104 гривень. Бальзамування тіла померлого (вагою до 70 кг) коштуватиме 555 гривень.
У Волинському обласному ТМО захисту материнства та дитинства розробили тарифи на консультації медиків (100-120 гривень, залежно від профілю медика) та на санаторно-курортні послуги в санаторії «Дачний» в межах путівок.
Зі слів, Ірини Горавської, розробка тарифів – це дуже великий об’єм роботи для кожного закладу. Адже з першого разу розробити одразу всі тарифи, врахувати усі потреби населення – неможливо. Тому це був перший етап. А далі в міру вивчення попиту, каже вона, в закладах будуть продовжувати роботу.
Голова медичної комісії також повідомила, що тарифи в згаданих закладах уже діють, адже згідно з процедурою, вони затверджуються керівником закладу, погоджуються управлінням охорони здоров’я і медичною комісією. Усі ці етапи згадані документи пройшли: 25 березня члени комісії погодили тарифи на платні послуги для чотирьох закладів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
питання Показати IP 26 Березня 2021 14:38
А зарплати і пенсії які в людей?!
Мама Показати IP 26 Березня 2021 15:37
А путівка в Дачний?
Арафат Показати IP 26 Березня 2021 19:18
Вже ціну на електрику зменшили? Вирішили почати обдирати людей?
777 Показати IP 26 Березня 2021 21:00
На--й вони треба ті сімейні лікарі , разом з їх безкоштовною медициною. Принципово не записуюся до цих посередників, так як бережу свій час та нерви. Безкоштовна медицина померла після медичної РехФорми. Слава приватній медицині!
Дідо до 777 Показати IP 27 Березня 2021 00:59
Це правда, сімейні лікарі це просто нісенітниця, уколи ставлю собі сам після виявлення уовіду, всі тести, КТ легень, кров, все оплачую з своєї кишені! Де безкоштовна медицина?! Куди йдуть мої податки?!
Іван Показати IP 27 Березня 2021 04:46
«Благодійні внески» давали можливість медустановам розвиватися якісно. Платні послуги на рахунок підприємства - в межах тендеру. Тобто за благодійний внесок є можливість придбати якісний продукт просто сьогодні на сьогодні, а по тендеру - фуфломіцин (бо він найдешевший) і тільки після всіх юр.процедур
Радувець Ларіса Показати IP 27 Березня 2021 08:45
А зарплати їм як рахуватимуть? Від кількості прийнятих пацієнтів?? Будуть сидіти по кабінетах і в телефоні гратися? Головне патологоанатома написали скільки коштує - подонки одним словом!
Сергій Показати IP 27 Березня 2021 09:34
Тиждень тому закінчив лікуватися по державній програмі від гепатиту С. Я здивувався, що ліки ( Ледвір 150-200₴ за банку) були безкоштовні. Так сталося після направлення сімейного лікаря. До речі, ніяких знайомих в медицині я не маю. Ну і після лікування, віруса не було виявлено.
Анонім Показати IP 28 Березня 2021 09:47
Та воно таке не тільки на Волині робиться. На Рівенщині все це дорожче.На Волині більш чутливіше ставлення до хворих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus