USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Контрабандисту в погонах» кримінал не загрожує

19 Лютого 2012 11:29
Колишнього начальника відділу боротьби з корупцією обласного УБОЗу Руслана Карпа ніхто не «відмазує», на нього чекає адміністративна відповідальність. Водночас працювати у правоохоронних органах він навряд чи знову буде.
Про це під час прес-конференції повідомив прокурор області Андрій Парака.
Відповідаючи на запитання журналіста, чи правда, що екс-УБОЗівця Руслана Карпа «відмазують», і тому він не відповідатиме перед законом за причетність до контрабанди цигарок, прокурор області Андрій Парака нагадав, що кримінальну справу проти колишнього правоохоронця закрили після того, як став чинним закон про гуманізацію економічних злочинів. Замість покарання тюремним утриманням на Карпа чекає адміністративна відповідальність, тобто штраф.
«Кримінальна справа проти Карпа тільки тому, що він УБОЗівець, не закриватися не може. Не вступив би в силу закон, Карп би був у суді» ‒ зауважив прокурор області.
Він також додав, що прокуратура надала митникам матеріали справи, проаналізувавши, як буде складено адмінпротокол, конфісковано предмети контрабанди, і тоді учасники контрабанди сплатять штраф.
«По минулому законодавству, здається, від 100 до 500 неоподаткованих мінімумів, треба уточнити. Буде на момент вчинення правопорушення», ‒ зауважив Парака.
Що ж до того, чи повернеться колишній УБОЗівець на роботу, то Андрій Парака у цьому не впевнений. «Я надзвичайно дуже сумніваюся, що він поновиться в органах внутрішніх справ чи в будь-яких інших правоохоронних органах і буде дальше працювати», ‒ висловився Парака.
Нагадаємо, восени 2011 року начальника відділу боротьби з корупцією обласного УБОЗу Руслана Карпа затримали працівники СБУ, коли той намагався переправити до Польщі контрабанди на понад півмільйона гривень.
«Контрабандиста в погонах» затримували показово: провели обшуки в кабінетах і виявили ще чимало фактів кримінальної біографії екс-УБОЗівця. До контрабанди додалися хабарництво і зловживання службовим становищем.
Начальника відділу волинського УБОЗу попросили з посади, зняли погони і навіть певний час утримували в СІЗО. Потім тишком-нишком через рішення суду Руслана Карпа відпустили на підписку про невиїзд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Zavtramen Показати IP 19 Лютого 2012 12:34
Вот и скажи после этого, что не работает лозунг Януковича - "Пакращення сиводня!"))))
Вася Показати IP 19 Лютого 2012 12:43
Щось не зрозумів я. За контрабанду криміналу немає. Добре. А за хабарництво......???
олег Показати IP 19 Лютого 2012 13:47
Покарання має носити виховний характер, а не бути прикладом безнаказанності, та й взагалі в нас за гроші вирішуються абсолютно всі судові проблеми - 100%
111 Показати IP 19 Лютого 2012 15:12
це ж посадова особа, зобовязана з козлочинністю боротись. тому вимоги до неї мають бути вищі ніж до простих громадян. не держава а л...о. більше нема чого сказати
Бад Показати IP 19 Лютого 2012 16:33
Позорніки, гидуо читати і дивитись на вас. Бандіти.
Хатуль Мадан Показати IP 19 Лютого 2012 16:46
ворон ворону око не виклює
микола Показати IP 19 Лютого 2012 19:32
а що немае вакантних мисць в увс-думаю скоро из таким опитом буде замом ; Вот луцюк працював и ничогтай той скоро кабинет прийме як ничого и небуло; зараз таки кадри дуже в пошани а про що подумали
анонім Показати IP 19 Лютого 2012 21:01
насправді ж,його статки відносно скоротились,бо прийшлось "мазати" київських.
смолка Показати IP 20 Лютого 2012 02:12
а я ж казав
яна Показати IP 20 Лютого 2012 04:26
не путайте грішне з праведним-держава у нас супер.а урядовці це жах-від президента до секретарки-----все сидить на хабарах.дуже довго поки держава оклеймається під час Янука,все розкрали-розтрощили
Депутат Показати IP 20 Лютого 2012 08:22
Ми заздалегідь готуємо післявиборчу законодавчу базу, нев
пенсіонер прокуратури Показати IP 20 Лютого 2012 08:22
Шановні про, що ми дискутуємо, це один з трох "спеців" які на чолі з начальником УБОЗу прийшли на Волинь з Чернівців боротися з організованною злочинічтью, а набули собі слави тим , що практично її очолили, а працюють ці хлопці під патронатом високопосадовця з столиці. А на таку категорію "собіподібних" прокуратура реагує по принципу "поділись". Ви подивіться на статки її керманичів минулих і нинішніх: Гіля, Веселухи з його маєтками і наймитами, Невірця, Масалова і не тільки. По вині продажних правоохоронців в Закарпаті злочиний авторитет, який рік знаходиться в розшуку живе відкрито під носом в "правоохоронців", розстрілює на вулиці людей і ніхто не реагує.Викорінити цю гниль без операційного втручання не можливо.
Донецк245 Показати IP 20 Лютого 2012 08:31
Конкретные пацаны законы заранее пишут "под себя", чтобы потом не писять апельсинчиками под себя, когда руль заберут! Мало ли какая баклажановая или картофельная смута-революция дядей забугорным планируется.
Ваня Показати IP 20 Лютого 2012 12:29
Ьоже мій, як ви всі праві. А що ми простий люд зможемо зробити проти зграї бандитів іфд Верховної ради до сільської.Покарай їх за нас, бо вже нема сил дивитися, як вон космічно багатіють, а ми дураки,жебраки скоро подохнем з голоду.Бо наша праця рабська оцінюється дуже мало 800 грн- це тільки заплатити за одну кварплату, а ми живемо Господи, де ти там на небі,захисти нас
Степан Показати IP 20 Лютого 2012 13:45
І демогога Параку еа Волині Масалови, Невірці, Троці куплять з "патрахами",тому, що прокуратура це держава в державі відповідають якоби за все, а реально ні за що не відповідають Проаналізуйте гучні заяви такі як справа Москвича, маштабніше розкрадання на КХП, Волинський кландайк з розмитненням автотранспорту десь загубився і т.д., одена говорільня.
петя Показати IP 22 Лютого 2012 22:22
А за що тоді сидить Луценко?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus