USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Справу поліцейських-хабарників у прокуратурі Волині хочуть вирішити за $ 20 тисяч

8 Березня 2017 14:41
Продовжуючи тему боротьби з корупціонерами в погонах журналісти дослідили майновий стан заробітчан на дорогах, які нещодавно погоріли на хабарі.

Нагадаємо, працівники внутрішньої безпеки Національної поліції у Волинській області спільно з СБУ спіймали інспекторів з нагляду за дорожнім рухом на отриманні чергового хабаря. Працюючи «за старою звичкою», поліцейські збирали «штрафні санкції» у порушників ПДР на місці несення служби.Крім того, тікаючи від правоохоронців, зловмисники викидали з вікна машини усі речові доказипрацювали інспектори-здирники у чотирьох районах Волині. Тепер правоохоронці шукають жертв цих перевертнів у погонах.

Крім того, як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел щодо справи про трьох горе-інспекторів, у прокуратуру області вже «завели» 20 тисяч доларів, для закриття цієї гучної справи. Так, обласна прокуратура наполягає на проведенні експертизи вилучених під час затримання коштів у Львівському науково-дослідному інституті судових експертизи, попри те, що центральний інститут у Києві є одним з найкращим. Утім Львів, вочевидь, є зручнішим містом для вирішення подібних питань, чи не тому, що головний прокурор, 3 його заступники та один із начальників управління - зі Львова, тому й вплинути на подібні рішення там зручніше, і тим самим поховати цю справу?

Отже, майновий стан заробітчан на дорогах: скільки ж заробив «майстер» надуманих адмінпротоколів Сунічук Сергій Григорович.

І так, на офіційному сайті ГУНП у Волинській області розміщена декларація за 2014 рік:

Заробітна плата – 56 565,4 грн, в тому числі 7,046 грн матеріальна допомога;

Земельні ділянки – 0.12 та 0.25 га.

Членам сім’ї належить квартира площею 47 квм та автомобіль марки Мазда-6, 2004 рв. При цьому дохід членів сім’ї декларант не вказав.

Декларація за 2015 рік Сунічука С.П. не висвітлена сайті ГУНП у Волинскій області та НП України. Це збіг обставин таких як ліквідація міліції – створення поліції чи умисне приховування доходів, набутих злочинним шляхом. Тому розрахуємо самостійно: у 2015 році середня заробітна плата міліціонера (січень-жовтень) становила 3,5 тисячі гривень, поліцейського (листопад-грудень) близько 6,5 тис. грн, додамо матеріальну допомогу, отримаємо за рік близько 60,0 тис. грн чистого доходу.

Декларація за 2016 рік теж не подана, оскільки відсутня на сайті НАЗК (термін подачі до 1 квітня 2017 року). Розрахуємо приблизний офіційний дохід: приблизна середня заробітна плата за місяць (січень-жовтень) – 6,5 тис. грн, листопад грудень – по 8,0 тис. грн, матеріальна допомога – 8,0 тис. грн. Всього - 99,0 тис. грн чистого доходу.

Проаналізувавши доходи та рівень цін упродовж останніх 3-х років, враховуючи витрати на проживання, оплату комунальних платежів, утримання дружини та 2 дітей, обслуговування транспортного засобу – постає питання: за які кошти зводить Сунічук С.Г. будинок у селі Боратин Луцького району та на які кошти придбана земельна ділянка?! Чи не на зароблені на дорозі?
Шемедюк Роман Васильович згідно декларації за 2014 рік, оприлюдненої на сайті ГУНП у Волинській області, – старший інспектор ДПС УДАІ УМВС України у Волинській області серед членів сім’ї вказав лише сина та задекларував заробітну плату 43 483, 89 грн, в тому числі 2800,0 грн матеріальної допомоги. Жодного майна та зобов’язань не вказано.

Аналогічно, відсутня інформація про доходи та витрати Шемедюка Р.В. за 2015-2016 роки, тому розрахуємо самостійно: у 2015 році середня заробітна плата міліціонера (січень-жовтень) становила 3,5 тисячі гривень, поліцейського (листопад-грудень) близько 6,5 тис. грн, додамо матеріальну допомогу, отримаємо за рік близько 60,0 тис. грн чистого доходу.

У 2017 році поліцейський отримав від держави близько 100 000,0 грн. Враховуючи, що декларант має на утриманні сина, а значить сплачує аліменти, витрачає певну суму коштів на оренду житла (відсутнє у декларації), а також витрати на проживання, транспорт, лікування та оздоровлення, дозвілля у недешевих закладах, виникає цікаве запитання – скільки додаткового доходу за рік у вигляді поборів з громадян отримує горе-поліцейський? Можливо за побори Шемедюк Р.В. придбав квартиру у новобудові на Конякіна? Та чи покаже її у декларації за 2016 рік?

Никитюк Олександр Сергійович, згідно декларації за 2014 рік, оприлюдненої на сайті ГУНП у Волинській області, – старший інспектор ДПС УДАІ УМВС України у Волинській області серед членів сім’ї вказав дружину та доньку.

Згідно декларації у 2014 поліцейський отримав грошового доходу в сумі 43 517, 83 грн, в тому числі 2643,0 грн матеріальної допомоги.

Дружина отримала лише 1040,0 грн матеріальної допомоги (припустимо по догляду за дитиною). Жодного майна та зобов’язань Никитюк О.С. не задекларував.

Аналогічно, припустимо, що дохід у 2015 році склав 60,0 тис. грн та у 2017 році – близько 100,0 тис. грн.

Звісно, ми розуміємо, що молода сім’я, гроші потрібні, але вони потрібні всім. І це зовсім не означає, що окремим дозволено забирати у інших, інших сімей, дітей… Можливо, хтось також винаймає чи будує собі житло, бо не має де жити, але у поліцейських не забирає, а працює на 2-3 роботах. Але як на зарплату простого поліцейського Никитюк у селі Забороль Луцького району збудував таку маленьку хатинку?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
---- Показати IP 8 Березня 2017 16:43
А того хто давав хабар в прокуратурі, затримали ???
Лучанка Показати IP 8 Березня 2017 17:05
"Бідолашки!!!"
Юля Показати IP 8 Березня 2017 17:05
Не маленькі будиночки на одну зарплату
ЧИТАЧ Показати IP 8 Березня 2017 19:27
Все це матиме результат, такий, як воду лити через сито.. Їм все пофіг, хати добудують, гроші і далі будуть брати.......бо ми будемо їм давати.
пенсіонер мвс Показати IP 8 Березня 2017 19:46
замнуть як і все заминають...ось- наприклад працівника дозвільної служби Луцького відділу поліції Сергія Куприянчика п'яного з пистолетами та печатками відпустили ! і всіх відпустять !
віталій Показати IP 8 Березня 2017 19:54
а що рорбити з членами комісії які цих людей переатестували з міліції в поліцію? давайте всіх цих осіб також будемо шукати і запитувати чим вони керувались...?!
Уважний до віталій Показати IP 8 Березня 2017 20:15
ОТ ти дур.. !!! Написано "поновились через СУД"!!!! Причому тут комісія???
Люк до Уважний Показати IP 9 Березня 2017 09:21
поновився один через суд, 2-х пройшли...
Україна-руїна Показати IP 8 Березня 2017 20:40
Печерський районний суд Києва 2 березня зняв арешт із 312,5 млн гривень коштів Олександра Януковича, які надійшли в Міжнародний інвестиційний банк від Всеукраїнського банку розвитку. Про це сказано в постанові суду від 2 березня. СУДДЯМ по 300 тисяч щомісяця давати !!!
Я Показати IP 8 Березня 2017 20:43
Не треба гонитися за сенсацією, коли нічого не розумієш в тому про що пишеш. Ще тільки розпочалося провадження по справі, а ви вже знаєте, що справу буде розглядати київський суд. При чому тут прокуратура, як визначення місця розгляду справи зовсім не в їхній компетенції. Нікого не вигороджую. Винні повинні понести покарання. Але пишіть краще про котів - в цьому ви більше розбираєтеся.
00000 Показати IP 8 Березня 2017 22:09
ЛЮДИ,ВИ ЩОСЬ РОБИТЕ ЧИ ТІЛЬКИ БАЛАКАЄТЕ,ХТОСЬ ДЕСЬ КОСЬ ЗЛОВИВ,НА ХОДУ ГРОШІ ВИКИДАЛИ,МОЖНА БАГАТО ЧОГО РОЗПОВІЗТИ,ВВБ ТАК СКАЗАТИ,ОПИНИВСЯ "В НУЖНОМ МЕСТЕ В НУЖНИЙ МОМЕНТ"!!!!!
Рома Показати IP 8 Березня 2017 22:24
бувших мусарів не буває))) звільнять тай звільнять... вони зажди будуть в тємі... поки їх не почнуть сажати (хоч б на рік общого режиму)... скільки знаю таких... але й розімію що смисла в моїх та ваших словах абсолютно 0... у нас така держава, та навіть ті оптимісти що говорять почни з себе... це все брєд... у нас народ такий поки нас хтось не колонізує (ЕВРОПИ/АМЕРИКИ) хрен коли що в нас поміняється, якби ви не старались...
швондєр Показати IP 9 Березня 2017 09:16
Це не той "самий гуманний у світі" львівський суд, який поновив цю м\сарню на службі? Так сказать "прикуплений суд"?
Лучанин до Віталія Показати IP 9 Березня 2017 09:32
Вся ця трійця не пройшла атестацію!!! Висновок був - займаним посадам, не відповідають, звільнити з органів МВС!!! Через суди поновилися і стрижуть бабло. Хто ці судді, як приймали рішення про повернення перевертнів у погонах??? Назвіть їх прізвища та й подивіться, як вони живуть, чи не за ці ж гроші...
Люк Показати IP 9 Березня 2017 09:33
Порошенко був правий, коли казав про "собачі будки"! булоб соромно проживши 40 років і не розпочати будівництво, чи подумати про власне житло.
Виборець Показати IP 9 Березня 2017 14:58
А де садиби гунчика???
Анонім Показати IP 9 Березня 2017 15:14
конфіскувати все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus