USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Контрацептиви нищать здоров’я жінки, - священик

27 Жовтня 2011 15:18
Сучасні методи контрацепції перетворюють здорових жінок на хворих людей. Про це під час конференції «Шляхи збереження репродуктивного здоров’я в українській родині» у Луцькій міській клінічній лікарні 27 жовтня розповів отець Орест Демко.
На думку священика, потрібно чітко визначити «абортативні» і «контрацепційні» засоби, тому що деякі методи запобігання вагітності насправді переривають її. Хоча і ті, і інші, за його словами, неугодні Богу.
Викладач педагогічного коледжу Луцька Тетяна Денисюк поділилася досвідом роботи з молоддю. Вона розповіла, що серед учнів дуже популярні стереотипи про «вільність» громадського шлюбу та «розлучення як спосіб вирішення сімейних проблем».
Під час семінару на тему відповідального батьківства дівчат більше цікавила тема виховання дитини, а хлопців – розподілу сімейних обов’язків. Насамкінець Денисюк зауважила: «Але тішить така інформація: 93% дівчат та 81% хлопців вважають, що батьки повинні порівну розділяти обов’язки з виховання дітей».
А протоієрей Юрій Близнюк розповів про те, що в Швеції в дитячих садках вихователям заборонено при дітях казати «він» та «вона», бо невідомо, яку сексуальну орієнтацію малеча обере в майбутньому. Також, в Україні потрібно припинити ганебну практику сурогатного материнства. Церква, за словами священика, засуджує це явище. «Тим більше, дитину можна усиновити або провести штучне запліднення», - додав Близнюк.
Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан назвала приємною інформацію, що цього року не трапилося жодної відмови матері від новонародженого. «Хоча й вистачає прикрих даних. У 2010 році утворилася сім’я, в якій вік дружини та чоловіка становив 14 років. Доволі часто в родинах народжують дітей аби поправити матеріальне становище, бо держава виплачує їм значні виплати», - розповіла вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Катя Показати IP 27 Жовтня 2011 15:25
Як священик може розбиратись в таких питаннях? він що, медик?
дяк Показати IP 27 Жовтня 2011 15:40
Відколи це попи почали ставити діагноз? Уже скрізь лізуть, як скарлатина!
Анатолій Котлюк Показати IP 27 Жовтня 2011 16:48
А я думаю що сявщеник правий. Медик він чи не медик?
andrej Показати IP 27 Жовтня 2011 17:37
А що Ви дивуєтесь.Он патріарх Кіріл хоче змінити українську конституцию.То про,що мова йде?
Лучанка Показати IP 27 Жовтня 2011 18:44
...Вони судять просто так,що люди не мають "займатися коханням" до одруження! З одного боку це так і є,бо так було колись, а зараз це не так, зараз трошечки інші погляди на життя..., я вважаю,що новітні більш адекватні,проте не треба перебільшувати, також,що в хлопців, і що в дівчат якщо по 2-3 дівчини чи по 2-3 хлопця на тиждень,то вибачте мене-це все самі знаєте як називається, ПРОСТО ВСЕ МАЄ БУТИ З ГОЛОВОЮ,ПЕРШ НІЖ ЩОСЬ ТАКЕ РОБИТИ-ТРЕБА ДУМАТИ,АЛЕ НА ВСЕ КРІМ ТОГО Є І ВОЛЯ БОЖА, що теж не корисно до 30р. "ні чичирк"...,любий лікар вам це скаже,який це розуміє та осознає,а презирвативи лише можуть подразненням викликати,також різні реакції є на них,проте потрібно просто підібрати собі достойні та зручні,-це нормально та правельно. А те,що московський патріархат давно тронувся-це всім так і так відомо та ясно!!! Там заради грошей сидять...
Юлія Показати IP 27 Жовтня 2011 18:55
А що, священик не може мати, окрім, духовної освіти, ще й освіти медичної? Тай питання тут, скоріше, моральності і пов’язаного з нею здоров’я, аніж просто здоров’я.
Exaboto до Юлія Показати IP 28 Жовтня 2011 09:56
не може. ато будуть такі прибацані псевдолікарі як цей неук Демко.
su Показати IP 27 Жовтня 2011 21:54
А при чому тут московський патріархат???? Це ж Київський повчав, а ви як патріоти, маєте слухати і дотримуватись їх порад.
анонімус Показати IP 28 Жовтня 2011 00:21
хочеться процитувати азарова: "..да пашлі ви!"
Гість Показати IP 28 Жовтня 2011 07:43
Ддя відновлення організму жінки після родів потрібно не менше як два роки. Самі лікарі добре знають, що постійні вагітності і пологи виснажують організм жінки і здоров'я кожної наступної дитини в такому випадку гіршає. Але позиція церкви (родити стільки, скільки бог дає і контрацепцією не користуватися) просто співпадає з намаганнями держави збільшити народжуваність.
Я Показати IP 28 Жовтня 2011 10:31
і цей невіглас буде в лікарні лікарям розповідати щось?? куди ми котимся?
Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2011 10:46
Знаєте, банальні таблетки від грипу шкідливі для здоров"я, а тут складніші йдуть засоби. Цікава річ виходить - скажи людям, наприклад, що вживати спиртні напої - це шкідливо для здоров"я і на тебе подивляться як на ідіота, скажи - що різні засоби, які втручаються у роботу жіночого організму - це шкідливо - і ти вже неадекватна людина.
анонім Показати IP 2 Березня 2012 00:51
друзі, ви напевно не медики і нічого не знаєте про природне планування сім'ї, тобто спостереження за циклом жінки, на основі чого можна визначати плідні і неплідні дні. Цей метод ВООЗ називає методом розпізнавання плідності. Жінка плідна всього-на-всього 24 години в одному циклі, а вживає контрацептиви при кожному статевому акті. Якщо у вас багато грошей, ви не цінуєте своє здоров'я (наслідки після вживання контрацептивів),керуєтесь тваринними інстинктами, то контрацептиви - це для вас. Але мені вас шкода :)Успіхів. І не варте безапеляційно довіряти медикам, майте на все свою думку.
Yan (а) Показати IP 3 Травня 2012 01:46
згідна, з анонімом щодо МРП - методу розпізнавання плідності. А чому священик не може вивчити питання контрацепції - це питання торкає як фізичні, так і духовно-моральні аспекти людського життя. Тим більше, що ті, хто ПРОДАЮТЬ контрацепцію не дуже зацікавлені в тому, щоб покупці знали правду про похтбки та наслідки. А щодо того, чи медик він, щоб про це говорити чи повчати, то чи медики більшість жінок, які самі собі призначають гормональні контрацептиви??????
Yan (а) Показати IP 3 Травня 2012 01:46
згідна, з анонімом щодо МРП - методу розпізнавання плідності. А чому священик не може вивчити питання контрацепції - це питання торкає як фізичні, так і духовно-моральні аспекти людського життя. Тим більше, що ті, хто ПРОДАЮТЬ контрацепцію не дуже зацікавлені в тому, щоб покупці знали правду про похтбки та наслідки. А щодо того, чи медик він, щоб про це говорити чи повчати, то чи медики більшість жінок, які самі собі призначають гормональні контрацептиви??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus