USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Королева спорту: здобутки й перспективи волинських легкоатлетів

21 Січня 2021 17:45
Найбільш результативним минулий спортивний рік видався для волинських легкоатлетів. А вже на початку 2021-го нашим спринтерам вдалося поповнити скарбничку досягнень трьома золотими нагородами. Ерік Костриця, Данило Даниленко та Микола Пацула піднялися на найвищу сходинку п’єдесталу на Всеукраїнських легкоатлетичних «Різдвяних стартах», що відбулись у Києві.

Про здобутки та перспективи королеви спорту на Волині йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Володимир Рудюк очолює Волинську федерацію легкої атлетики вже сім років. Левову частину життя присвятив цьому виду спорту. Спочатку як спортсмен, досягнувши рівня майстра спорту, а продовжив як тренер та віце-президент Національної федерації легкої атлетики.

«В останні роки легка атлетика є лідером серед усіх видів спорту на Волині, – розповідає він. – Ми двічі були переможцями національного рейтингу серед усіх федерацій легкої атлетики України. Найуспішнішим для нас був 2019 рік: це і проведення командного чемпіонату Європи з легкої атлетики в Луцьку, і найбільше представництво Волинської області на чемпіонаті світу серед всіх областей – наших учасників було восьмеро».

Аби достойно виступати поряд з національною та зарубіжною елітою легкої атлетики, важливо мати гідну внутрішню конкуренцію серед волинських спортсменів. Основою для професійного спорту є секції спортивних шкіл, яких в області чимало. Проте хороші результати є там, де відповідне матеріально-технічне та кадрове забезпечення.
«Передусім хочу подякувати всім нашим тренерам, які працюють у непростих умовах, особливо в районах, та всім, хто працює на легку атлетику Волині. Усіма успіхами ми передусім завдячуємо їм, – каже Володимир Рудюк. – Можу сказати, що Луцьк є центром розвитку легкої атлетики в області, але потужно працюють і в районах. Особливо хотів би відмітити Любешівську ДЮСШ, де дуже добре працюють тренери – сім’я Борисюків».

Читайте ще: У Луцьку презентували оновлений «Авангард»

Упродовж останніх років легка атлетика як вид спорту лідирує і в Україні, і зокрема в нашій області. Відповідно, і фінансують цей напрямок непогано, даючи можливість спортсменам брати участь у різних змаганнях та тренувальних зборах, в тому числі й міжнародних.

Додатковим стимулом та підтримкою кращих волинських спортсменів стало придбання для них житла за сприяння міської та обласної влади.

Як зазначає Володимир Рудюк, аби далі розвивати не лише легку атлетику, а й інші види спорту, у найближчих планах – розбудова доступної інфраструктури в різних регіонах області, а також критого стадіону у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus