USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кошти на будівництво шахти №10 досі не передбачені

25 Вересня 2017 09:58
У держбюджеті наразі не запланували виділення коштів на продовження будівництва шахти №10 у Нововолинську та на розвиток вугільної галузі Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 25 вересня.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, нещодавно у Києві відбулося засідання колегії Міненергетики та вугільної промисловості за підсумками роботи галузі за 8 місяців цього року. Посадовець зізнався, що наразі не бачить конкретних строків щодо будівництва шахти №10 у Нововолинську. Також наразі немає виділених коштів на розвиток вугільної галузі, що створює проблему для Волині – 3,5 тисячі шахтарів у Нововолинську працюють, заборгованість із виплати зарплати становить півтора місяця, а видобуток вугілля знизився на 57 тисяч тонн. Таким чином, держава дотує шахти, виплачуючи зарплату шахтарям не за продуктивну працю, а авансом.

Під час засідання йшлося про термінову реорганізацію управління ДП «Волиньвугілля», що фактично є «надбудовою» над двома шахтами (шахтою №9 та Бужанською). Реорганізація полягатиме у створенні територіального управління, де гендиректор та його заступники будуть керівниками шахт. Це повинно дозволити кардинально зменшити кількість видатків на утримання управлінського апарату.

Також паразитуючою назвав голова ОДА структуру керівництва шахти №10, будівництво якої триває впродовж років. Наразі керівника притягують до кримінальної відповідальності за розтрату державних коштів, отже, мовляв, ця структура була «прокладкою» між державними коштами та коштами, які надходять на будівництво шахти. Отже, пропозиції щодо майбутнього шахти №10 виклали у листі до прем’єр-міністра. Йдеться про передбачення коштів на будівництво шахти №10, або ж залучення інвестора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
aaaaaaaa Показати IP 25 Вересня 2017 10:42
Ну звісно. Простіше ж вугілля закупляти в Пенсільванії ніж в себе видобувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus