USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Космічний корабель Crew Dragon вибухнув під час випробувань

3 Травня 2019 13:14
«Аномалія» при випробуваннях двигунів привела до знищення капсули космічного корабля Crew Dragon американської компанії SpaceX.

Аварія сталася 20 квітня, але виконавчий директор компанії Ханс Кенігсманн виступив з подробицями інциденту лише 2 травня, пише Business Insider.

20 квітня SpaceX приступив до випробувань аварійних двигунів своєї капсули Crew Dragon, яка призначена для польотів астронавтів NASA на орбіту. Передбачалося, що випробування покаже, що рухові агрегати корабля працюють без пригод. Якби все пройшло гладко, це показало б NASA, що система запуску SpaceX здатна відправляти астронавтів на орбіту. Але цього не сталося.

Ханс Кенігсманн, віце-президент SpaceX щодо забезпечення польотів, розкрив нові подробиці про вибух під час прес-конференції. Кенігсманн сказав, що Crew Dragon був прикріплений до стенду на мисі Канаверал, де SpaceX зазвичай встановлює ракети-носії Falcon 9 для подальшого використання. Під час випробування двигуна групи малих двигунів Draco працювали протягом приблизно п’яти секунд; ця частина була успішною. Але за кілька хвилин до наступного випробування, в якому повинні були випробувати вісім більш потужних двигунів, щось пішло не так.

«Оскільки це був наземний тест, у нас є велика кількість – величезна кількість даних – від корабля і наземних датчиків. Вихідні дані вказують на те, що аномалія сталася під час активації системи Super Draco», – сказав Кенігсманн.

Про «активацію» Кенігсманн пояснив: «Ви створюєте тиск в системі, переконуйтеся, що все заповнено. Ви відкриваєте клапани, ви закриваєте клапани».

Представник SpaceX підтвердив, що капсула вибухнула, але ключові компоненти залишилися недоторканими

«Капсула була знищена», – сказав Кенігсманн. Але він сказав, що ключові частини пережили вибух, включаючи резервуари під тиском. Це може допомогти SpaceX скоротити список можливих причин вибуху.

Як він зазначив, поки «немає причин вважати», що двигуни несправні. «Ми розглядаємо всі можливі проблеми, розслідування триває», – підкреслив Кенігсман.

Журналіст запитав Кенігсманна, чи є справжнім вірусне відео, в якому стверджується, що вибухнув Crew Dragon. Виконавчий директор сказав, що не може це прокоментувати, тому що кліп «не був створений нами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus