USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Ковідні жарти, маски і «гра м’язами»: перша сесія новообраної Волиньради. Фоторепортаж

25 Листопада 2020 20:04
Волинські депутати, яких обрали на місцевих виборах до обласної ради, приступили до роботи. 25 листопада відбулася перша сесія облради VIII скликання. Із 64 обранців на засідання, під час якого вручали посвідчення, прибуло 62, двоє – не з’явилися.

Зустрічали депутатів під звуки протестів: перед початком сесії під стіни облради (чи то ОДА, бо будівля спільна) прийшли протестувати ФОПи проти запровадження касових апаратів. Та щойно всі депутати зайшли до зали – протести стихли та учасники акції розійшлися.

Театр розпочинається з вішака, а ось обласна рада для багатьох розпочалася з температурного скринінгу. Охоронці кожному, хто заходив у приміщення, вимірювали температуру, адже в країні – карантин.
Усі починали свою роботу в масках: доводиться пристосовуватися до реалій сьогодення. Голова обласної виборчої комісії Іван Лазорко перед початком виступу ще й нагадав про карантинні обмеження.
Після того, як всім вручили посвідчення, Іван Лазорко зазначив: обласна ТВК зекономила 1,1 млн грн, які повертає в обласний бюджет. Тож він побажав і депутатам так працювати – аби казна наповнювалася.
Подякували всі присутні і попередній голові облради Ірині Вахович: їй під оплески вручили букет білих троянд.
Згодом ТВК передала повноваження тимчасової президії – представникам найбільших фракцій: «ЗА Майбутнє», «Європейська Солідарність», «Батьківщина», «Свобода», «Слуга Народу».
Вітали депутатів облради й нардепи: уповноважили виступити з вітальним словом Ірину Констанкевич.
А на черзі головна інтрига дня – обрання голови облради. Його обрали практично одноголосно. Нагадаємо, облраду очолив представник партії «ЗА Майбутнє» Григорій Недопад. Він був єдиною кандидатурою, адже більше жодна фракція не подала пропозицій, аби додати трохи «перчику» до голосування.
Але на виборах голови одностайність завершилася. Коли депутати перейшли до голосування за заступників, свою позицію висловили представники ЄС. Спершу вони переконували, що заступників треба обирати після обговорення в комісії. Згодом – взагалі відмовилися брати участь в голосуванні, бо, мовляв, з ними кандидатури ніхто не погоджував. А от за Григорія Недопада голосували, бо він «взяв на себе відповідальність». Однак депутати з ЄС не тільки не голосували за заступників, а й альтернативних кандидатур не подали. Бо ж подати могли керівники фракцій з голосу, та цим правом вони не скористалися. Зрештою, після такого демаршу, чи то пак «гри м’язами», керівний склад облради обрали: першим заступником став Юрій Поліщук від ВО «Свобода», заступникомГригорій Пустовіт з «Батьківщини».
А поки тривали організаційні моменти, радилася лічильна комісія й відбувалося голосування - депутати ходили на перерви, під час яких знайомилися, фотографувалися, пили каву, роздавали інтерв’ю.
Хтось вітався з колегами за руку зі словами: «Я вже перехворів на коронавірус, вже вітатися можна».

Згодом обранці громади розподіляли комісії. Найбільше правок, до слова, внесла фракція ЄС. Приміром, Іван Мирка поступився місцем голови комісії з міжнародного співробітництва керівниці обласного осередку партії Юлії Вусенко.

Урешті, після 5 годин, депутати розійшлися. Попереду – 5 років роботи: комісій, сесій та зустрічей з виборцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
sms Показати IP 25 Листопада 2020 22:05
Цирк? Ні. Саме депутати повинні своїм прикладом показали використання масок в громадських місцях. Робота для контролюючих органів. Фотогалерея достатня. Можна і відео. Чекаємо повідомлень про накладені штрафи за результатами засідання депутатів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus