USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кожен муніципал, який штрафує порушників правил паркування, приносить бюджету Луцька до 200 тис. грн у місяць

22 Грудня 2021 17:42
Кожен інспектор муніципальної варти, який контролює дотримання в місті правил паркування, щомісяця заробляє для міського бюджету до 200 тисяч гривень, які водії-порушники сплачують за адміністративними протоколами.

Під час засідання чергової сесії Луцької міської ради директорка департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська нагадала, що відповідно до закону, прийнятого у вересні 2018 року, працівники департаменту муніципальної варти виконують функції контролю щодо паркування автомобілів у автоматичному режимі, що фіксується на фото та відео.

«Ми здійснюємо контроль, чи заплатив водій за паркування, чи продовжив він час стоянки», – сказала вона.

Додала, що кошти за паркування отримуватиме КП «АвтоПаркСервіс», а суми штрафів за неоплачене паркування надходитимуть до бюджету Луцької міської територіальної громади.

Також Юлія Сиротинська розповіла, що фіксування правопорушень перевищення швидкості передбачено двома методами, зокрема завдяки встановленню камер швидкісного режиму.

«Закон, який увійшов у дію з 1 вересня 2018 року дозволяє в рамках проєктів «Безпечне місто» встановлювати спеціалізовані камери, які міститимуть функцію аналітики та визначатимуть вашу швидкість у місті. Це не буде один-два чи чотири каскади на території міста Луцька. У цей процес включаться як мінімум 150 камер. І це не відбуватиметься за принципом, що ми проїхали каскад, а далі знову натиснули педаль до 120 і поїхали. Це навпаки спрямовано на те, щоби дисциплінувати наших водіїв і зменшити кількість аварій на території міста», – сказала вона.

Луцький міський голова Ігор Поліщук додав, що передбачено, що в разі встановлення таких камер за кошти міського бюджету, певний дохід зі сплати штрафів буде стягуватися в міський бюджет.

«Можливо, ми вирішимо встановити такі камери в окремих місцях, хоча вони недешеві», – зазначив він.

Окрім того, Юлія Сиротинська інформувала, що нині 16 працівників муніципальної варти контролюють паркування в місті і складають адміністративні протоколи.

«Інспектори виносять відповідні повідомлення та постанови. Яку суму кожен інспектор вносить до бюджету щомісяця внаслідок виявлення правопорушень? В середньому 120-200 тисяч гривень», – сказала вона.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
жлл Показати IP 22 Грудня 2021 17:56
Козли!
Luckij Показати IP 22 Грудня 2021 19:08
Це легко сказано.
Андрій Показати IP 22 Грудня 2021 20:33
Штрафи це не спосіб заробітку а спосіб дисциплінування/покарання за вчинені дії. Якщо наші муніципали важають, що вони заробляють таким чином в бютжет кошти то мені прикро за їх рівень освіти... атже навіть не освітчена людина розуміє, що лучани і так потраттять свої кошти і вони підуть у формі податків у бютжет а показником має бути факт ЗМІНИ СИТУАЦІЇ з сміттям, паркуванням, і.т.п а збільшення надходжень свідчит про неефективність їх роботи або перевід форми штрафи в форму здирництва.
Ads до Андрій Показати IP 23 Грудня 2021 14:00
а що таке - освітчена людина? це ви?
В . Показати IP 22 Грудня 2021 20:58
Бизнес просто бизнес.ничего личного!!!!
Ппп Показати IP 22 Грудня 2021 21:10
Приносить........а який процент штрафів реально оплачують громадяни???
Володя Показати IP 23 Грудня 2021 14:24
Облаштуйте спочатку нормальні парковки хоча б в центрі міста, а потім займайтесь здирництвом!
Іруня Показати IP 23 Грудня 2021 14:30
Єршова і Індустріальна там авто на авторинку засипані снігом стоять місяцями, там штрафами обложіть і заробите і мож трохи почистите тротуари і проїзд в ожеледицю в промисловій зоні в будні дні наладиться. Хватить що там яма на ямі ще й машин по обочинах купа стоїть. А щоб дисципліна була в паркуванні то штрафи треба толкові, менш будуть паркуватись не в належнихимісцях швидше і навчаться правильно це робити.
волинянин Показати IP 23 Грудня 2021 15:47
да подивіться які йдуть витрати і який прибуток на КП «АвтоПаркСервіс», то ж смішно а якщо приплюсувати премії і т.д. то взагалі в в "-" дане підприємство. про мунвату то взагалі мовчу, розтрощили авто, понакупляли туалетного папіру на певну суму, одяг + канцелярія та премії і утримання їхньої хатинки(вода, світло) то ці дармоїдт місцевий бюджет тягнуть в (-), щось парковка і далі працює біля Юванту, мунвата це паразит який живе за рахунок місцевогог бюджету, їх треба давно розігнати а сиротинську посадити , щось вона не відзвітувалась за свою поїздку на навчання, розбите авто вати, та за які кошти побудувала будинок в Гаразджі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus