USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Кожна четверта людина у світі почувається самотньою, – опитування

25 Жовтня 2023 06:20
Згідно з новим дослідженням Meta-Gallup, майже кожна четверта доросла людина у світі відчуває відчуття самотності.

Дослідження, проведене в 142 країнах, виявило, що 24% людей у віці 15 років і старше повідомили, що почуваються дуже або досить самотніми. Про це пише CNN, передає NV.

Найвищий рівень самотності був зареєстрований серед молодих людей віком від 19 до 29 років, де 27% опитаних відповіли, що почуваються самотніми. Порівняно з цим, літні люди у віці 65 років і старше мали найнижчі показники самотності, з лише 17% опитаних, які відчувають себе самотніми.

Більше половини дорослих у віці 45 років і старше стверджують, що не відчувають себе самотніми. Однак більшість молодих людей, молодших за 45 років, визнали, що хоча б трохи відчувають самотність.

Читати ще: Понад 70% українців вважають себе щасливими, – опитування

Еллін Мейс, старша консультантка з досліджень Gallup, зазначає, що багато досліджень вказують на небезпеку самотності та її негативний вплив на психічне і фізичне здоров’я. Вона підкреслює, що самотність не є проблемою тільки для старшого покоління, і це явище може торкнутися кожного в будь-якому віці.

Цікаво, що в різних країнах були помічені значні відмінності в рівні самотності як серед чоловіків, так і серед жінок. Загалом, у 79 зі 142 країн рівень самотності серед жінок був вищим, ніж серед чоловіків.

Читати ще: Луцьк – найкомфортніше місто України. Результати опитування

Це дослідження також підкреслює раніше висловлені побоювання щодо впливу самотності на загальне здоров’я, включно зі зв’язком із психічним і фізичним здоров’ям, а також із ризиком ранньої смерті. Ці висновки відповідають даним Всесвітньої організації охорони здоров’я та рекомендаціям головного хірурга США.

Дослідження охопило близько 1000 осіб у кожній зі 142 країн з червня 2022 року по лютий 2023 року, і охоплює близько 77% дорослого населення світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus