USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Кожна смерть від коронавірусу буде на совісті «Слуги народу»», – Поліщук про підбурювання луцьких медиків до протестів

15 Жовтня 2020 11:35
Центральна влада, монобільшість якої у Верховній Раді в особі партії «Слуга народу», повністю провалила протидію коронавірусу на місцях. Натомість у Луцьку представники цієї партії підбурюють медиків до протестів та намагаються зірвати облаштування інфекційного госпіталю в одному з корпусів луцького пологового будинку.

Про це під час засідання постійної комісїі Луцької міської ради повідомив радник міського голови Ігор Поліщук.

Він заявив, що розглядались різні варіанти для облаштування додаткового корпусу для хворих, проте це єдиний можливий варіант, адже тут вже є розведена система подачі кисню на 64 точки і киснева станція.

Відповідно до висновків профільних спеціалістів, жодного застереження щодо облаштування корпусу немає, тим паче, у пологовому вже є породіллі, які хворі на коронавірус. Сам корпус відокремлений, для пологового будинку це не створить незручностей. Окрім того, якщо в минулі роки заклад проводив більше 4 тисяч пологів на рік, то цього року їх ледве буде 2 тисячі.

До слова, аналогічним чином місцева влада зробила і у Вінниці – там теж облаштували інфекційний корпус на базі пологового будинку.

Як зазначив Ігор Поліщук, «Слуга народу» повністю провалила боротьбу з коронавірусом в країні. А в той час на місцях місцеві представники партії, зокрема нардеп Валерій Стернійчук і кандидат в мери Роман Бондарук, збурують медиків, громадськість і граються в політику.

«Кожна людина, яка не дай Боже помре через те, що їй не надали допомоги через протести, які заколочує місцевий осередок «Слуги народу», буде на їх совісті. Є речі, якими не можна гратися. Це – людські життя», – заявив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Остап Вакарчук Показати IP 15 Жовтня 2020 11:49
Медики пікетуют!!! А на роботі хто залишився, чому ніхто з керівництва міста і області не запитає головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку: де твої працівники, чому вони покинули робочі місця та вештаються містом без засобів індивідуального захисту, чому вони перекривають дороги? Ви подивіться, як медики побоюються щодо відкриття у них в лікарні одного маленького відділення для прийому хворих на коронавірус. Ви ж наші медсестрички та медбратики, ви повинні лікувати людей, боротися з людськими недугами і не думати зараз про себе про своє здоров'я, а ви повинні зараз думати про здоров'я лучан. Як же клятва Гіппократа???
Анонім до Остап Вакарчук Показати IP 15 Жовтня 2020 13:12
Породілі і їх вдячні родичі платять медикам гроші, а серед коронавірусних така практика ще не поширена, от і мітингують
123 Показати IP 15 Жовтня 2020 11:51
Ви просто знущаєтесь над породіллями, щоб їх перевести автоматично в перенатальний центр. В Луцьку багато лікарень де можна зробити короновірусний госпіталь і не в центрі міста. Чому це неможна зробити у військовому госпіталі на окраїні міста.
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2020 11:57
Коли школярів відправлять на дистанційне навчання? Чого чекає наша місцева влада? Щоб настав хаос і ми не змогли отримати нормальної допомоги від лікарів? Хто за це відповідатиме?
1 до Анонім Показати IP 15 Жовтня 2020 13:06
Це повноваження директора вашої школи і його відповідальність. В нього запитайте.
Остап Вакарчук до 12 Показати IP 15 Жовтня 2020 12:39
Що ви пишете, скільки там зараз народжується дітей, які породіллі? Я вже нічого не кажу за 2019/2020 роки. Тільки за 2018 рік в м. Луцьку рівень народжуваності всього - 7,7 живонароджених у розрахунку на тисячу населення. Рівень смертності в м. Луцьку лише за 2018 рік становить аж зашкалює – 15 померлих на тисячу населення. А штат працівників Луцького клінічного пологового будинку не змінювався ще за часів Радянської Влади, коли на одну тисячу населення рівень народжуваності становив 12-14 новонароджених. Що ви пишете, статистику подивіться, потім своє бачення пишіть. Там треба половину медичного персоналу скоротити з яких 1/4 працівників які мають вік від 60 до 75 років і ще працюють в лапках, тільки би на роботу прийшла чи прийшов і день зарахований. Роздули штат, сидять по кабінетах, порожних теплих приміщеннях та кросворди рішають і хрестиком в'яжуть кофти на зиму.
Лучанка Показати IP 15 Жовтня 2020 12:53
Правильно, хай роблять шпиталь. Для породіль є перенатальний центр. В роддомі є технічна можливість швидко налагодити подачу кисню, не в усіх закладах , у яких пропонують зробити цей шпиталь це можливо. Взагалі світова практика, що лікарі усіх напрямків по черзі працюють з ковідними хворими. А тут ти глянь! Да гінеколог в тому роддомі тебе без хабаря не прийме, а як прийме , то так...що краще і не приймав би. Ви ж клятву давали, як вступали в вуз! Ви ж місця в вузі за гроші купили і забрали їх в тих, хто дійсно мав покликання, а родина грошей не мала, щоб в медичний вуз вступити. А тепер що?боїтеся заразитися? Чи без хабарів пару місяців посидіти? Не подобається професія -на полуницю, а не по мітингам! Щось ніде не чути в світі, щоб лікарі бунтували, коли їм доводиться хворих лікувати. Так, ризикують. Але мовчки лікують, або звільняються. Три години прогулу на мінтингу- і як положено, вліпити догану і звільнити.
Громадянка до Лучанка Показати IP 15 Жовтня 2020 15:12
Вдягніть маску, чи краще намордник і не гавкайте. В школі треба було краще вчитись - висновки і засудження ви б робили логічні.
12 до Лучанка Показати IP 15 Жовтня 2020 21:38
Таке тільки могла написати директор з авторитарним стилем керування!!!!
)) Показати IP 15 Жовтня 2020 15:16
Так вам і треба безмасочникі, барановірусникі і "вірусанет" ідеологі. Цей пологовий скоро буде чистилище для Вас. Ласкаво просимо!
Я Показати IP 15 Жовтня 2020 17:33
Подивилась би я цю ініціативний владних представників, якби чекали на поповнення в даний момент, як би вони відреагували на таку ініціативу)))) звичайно, нема більше закладів, тільки пологовий будинок. А пренатальний центр виставили на тендер-на ремонт після горе-забудовників попередніх на більше 30 млн гривень. І риторичне питання, хто ж виграє той тендер))))))) але ж це вибори!!!
Породілля Показати IP 15 Жовтня 2020 17:33
Абсурд. Всі багнюкою поливають пологовий. Нещодавно родила малюка в пологовому, скарг абсолютно ніяких. На обліку стояла в Рак О.В - ніразу хабаря не просила. Можна було по будь якому питанню набрати і в неробочий час і це кажу не просто так. Бо неодноразово зверталася і дзвонила в неділю і к вечірній час. Через карантин в середину не пускали (лежала на збереженні). Так вот , нічого важкого піднімати не можна було і кожну передачу носили і ніразу не попросили хабаря. Причому їсти передавали з дому, бо фізично після пологів не могла встати, то харчувалася 50/50 їжею з лікарні та дому. Опісля виписки сама подарувала тортик вахтьорші, за те що одразу приносила передачу і забирала назад непотрібні речі. Тому оці "наєзди" то дурість. Бо цікаве те, що усі знайомі на облік та узі ставали саме в пологовий, а родили в перинатальному через кращий ремонт і палати. Якщо ж такі лікарі погані, то чому ви до них йдете на облік і огляд?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus