USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожна восьма людина ризикує отримати депресію або інсульт після COVID-19

27 Січня 2021 17:58
З усього світу надходять нові дані про те, що коронавірус вражає центральну нервову систему, викликає порушення когнітивних функцій і проблеми з психікою. Згідно з новим дослідженням, в групі ризику важких наслідків виявляються навіть ті, хто легко переніс COVID-19, пише 24 канал.

Вчені Оксфордського Університету проаналізували медичні карти 236 379 американців, у яких був підтверджений COVID-19. До вибірки потрапили як амбулаторні пацієнти, тобто з легким перебігом захворювання, так і ті, кому потрібна була госпіталізація.

Фахівці порівняли динаміку стану їхнього здоров’я з групою пацієнтів, у яких протягом 2020 року діагностували грип та інші інфекції дихальних шляхів.

У дослідженні враховувалися такі фактори, як вік, стать, раса, супутні захворювання, в тому числі психічні, а також рівень доходу і доступ до медичних послуг. Аналіз даних показав, що принаймні 33,6% пацієнтів страждають від психічних або неврологічних розладів протягом шести місяців після перенесеного COVID-19.

В основному це були депресія, тривожний розлад, інсульт, внутрішньочерепна кровотеча, симптоми деменції. У 13% ​​перехворілих ці стани діагностуються вперше. Автори дослідження з’ясували також, що ризик розвитку цих захворювання після інших респіраторних інфекцій значно нижчий.

У групі ризику виявилися люди, які перенесли COVID-19 з важкими ускладненнями, в першу чергу – з енцефалопатією. Це стан, при якому змінюються тканини мозку, що призводить до порушення його функції. Але навіть у пацієнтів, які перенесли легкий перебіг коронавірусу, ймовірність зіткнутися з такими наслідками значно вища в порівнянні з тими, хто перехворів на грип або інші захворювання дихальних шляхів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus