USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Як вберегтися від нервових зривів на тлі пандемії

13 Листопада 2020 22:52
Кожна п’ята людина, яка поборола коронавірус, страждає на психічні розлади, навіть якщо не визнає цього. Такі дані досліджень Оксфордського університету. Імунітет ослаблений на тлі карантину, невпевненість у завтрашньому дні та зниження прибутків не сприяють психічному здоров'ю.

Експерти розказали, як уберегтися від нервових зривів та уникнути вживання медикаментів, пише УНІАН.

Головні болі, депресія, дратівливість, страхи і багато чого іншого – за час пандемії цей «букет» виявляють навіть у тих, у кого раніше цього не було.

Науковці із Оксфорда розглянули десь 70 млн медичних карток і кожен 5 пацієнт цьогоріч набув нервових розладів.

«Сталася світова катастрофа – це для нас стрес. Я не знаю, що буде завтра – це другий фактор. Відповідно наша нервова система реагує на це», – говорить психолог Оксана Волошина.

Переживання – це перше, що впливає на нервову систему. Якщо не опанувати його, може з’явитися тривога, яка переростає у серйозну недугу.

«Наслідок – гіпертонія, діабет, проблеми зі щитоподібною залозою, психоневрологія, депресія, в’ялість, втомленість, сонливість, аритмія», – говорить сомнолог Юрій Підгорецький.

Якщо ці недуги уже були, то вони можуть загостритися, а отже імунітет ослаблений. Така людина на 65% вразливіша до COVID-19, ніж інші.

«Як тільки пацієнт приходить до невропатолога з якимось скаргами, одною з них буде – порушення сну», – переконує спеціаліст.

Нормальний сон – глибокий – може за кілька тижнів нормалізувати нервову систему та позабвити інших проблем.

«Перед сном треба намагатися уникати дивитися на екрани моніторів, телевізорів, смартфонів. Тому що мозок сприймає світло моніторів як природне, що може призводити до так званого страху постелі або страху неможливості заснути», – радить лікар-психіатр Іван Бреднєв.

За 40-50 хвилин до сну починайте себе готувати, радить експерт.

З нормальним сном, повноцінним і не нічним харчуванням, фізичною активністю та позитивним мисленням нервові розлади відступлять, кажуть фахівці. В іншому випадку не слід зволікати зі зверненням до лікарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus