USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Країни G7 не платитимуть за газ у рублях, – віцеканцлер Німеччини

28 Березня 2022 16:44
Міністри енергетики країн G7 відкинули вимогу президента РФ Володимира Путіна про те, щоб «недружні» країни платили за російський газ рублями.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив віцеканцлер та федеральний міністр економіки і енергетики Німеччини Роберт Габек після конференції з міністрами енергетики країн G7.

«Усі міністри G7 погодилися, що це одностороннє і явне порушення чинних контрактів», – сказав Габек.

За його словами, міністри «ще раз підкреслили, що укладені договори є дійсними, і компанії повинні їх поважати... оплата в рублях неприпустима, і ми закликаємо зацікавлені компанії не виконувати вимог Путіна».

«Спроба Путіна розділити нас очевидна, але, як ви бачите з цієї великої єдності та рішучості, нас не розділити», – сказав міністр.

На це речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що у разі відмови розраховуватися рублями РФ перекриє газ Європі.

Путін 23 березня заявив, що росія вимагатиме від «недружніх» країн, серед яких держави ЄС, платити за газ у рублях. Цей крок був розцінений як спроба стримати падіння російської валюти й уникнути західних санкцій.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув вимогу Росії щодо розрахунків за російський газ у рублях, наголосивши, що більшість договорів передбачають оплату в євро чи доларах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus