USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Країни НАТО вичерпали більшість запасів зброї через війну в Україні

21 Листопада 2022 21:12
Країни Північноатлантичного альянсу вичерпали більшість своїх запасів озброєння, у зв’язку з цим виникла необхідність наростити їх виробництво.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вказав, що Альянс повинен активізувати свій потенціал для довгострокової підтримки Києва, пише УНІАН.

За даними CBC, генсек НАТО зазначив, що країнам Альянсу необхідно підготуватися до «довгого шляху» в Україні. При цьому він попередив, що доведеться заплатити певну ціну за зміцнення обороноздатності України, в тому числі варто очікувати більш високих цін на енергоносії та інших економічних наслідків.

«Ми повинні пам’ятати: ціна, яку ми платимо, вимірюється грошима, а ціна, яку платить Україна, вимірюється життями, кров’ю – кожен день, і ми зобов’язані їх підтримувати», – підсумував Столтенберг.

Додамо, країни Північноатлантичного альянсу допомагають Україні з перших днів повномасштабного вторгнення російської армії. Допомога надається як військова, так і гуманітарна. ЗСУ отримують сучасне озброєння для захисту України від російських окупантів, а також проходять навчання на іноземних базах.

Читати ще: Україна вироблятиме важке озброєння і військову техніку з країнами НАТО

При цьому колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер 7 серпня вказав, що Російська Федерація вже використала вже близько половини своїх тренованих військових і зброї.

Водночас виконавчий директор компанії Northrop Grumman Кеті Уорден заявила, що у країн НАТО ситуція з озброєнням не дуже хороша. За її словами, Захід не готувався до війни, тому тепер компанії з виробництва зброї чекають «чіткого сигналу про попит» від урядів, щоб зрозуміти, чи зможе військова промисловість і надалі забезпечувати потрібні темпи поставок озброєнь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
К.лучанин Показати IP 21 Листопада 2022 21:35
То виходить, що у росії більше зброї і ракет ніж у НАТО?
Куркуль до К.лучанин Показати IP 21 Листопада 2022 23:55
Виходить, що НАТО близька до такого рівня запасів зброї, при якому ще зможе протистояти росії вже на своїй території
Анонім до К.лучанин Показати IP 22 Листопада 2022 09:54
НАТО довший час дурня клеїли особливо Німеччина врізаючи видатки на бундесфер і відповідно оборонну промисловість а зними за компанію і сусіди.
К.лучанин до Анонім Показати IP 22 Листопада 2022 12:43
Вони нарешті побачили "кузькіну мать", але ще не усвідомлювали її можливості. Я так гадаю, що і ви маєте досвід життя у союзі і бачили як все відбувалось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus