USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Крилаті «вампіри» атакують захід України

20 Червня 2013 18:43
На території західних областей останнім часом спостерігається величезна навала комарів. Люди скаржаться, що неможливо посидіти на вулиці, вийти в ліс і навіть спокійно заснути без настирливого дзижчання.

Почастішали випадки звернення за медичною допомогою внаслідок алергії на комарині укуси, - повідомляє ТСН.

Співробітник кафедри зоології ЛНУ імені Франка Володимир Лісник розповів, що саме природні умови високої вологості і пізній початок весни сприяли появі «кусючих».

«Велика кількість комарів активізує комах, тому вони, буквально, готові «битися» за кров. Інакше вони ризикують залишитися без потомства. Самці комарів кров не п'ють. Крім того, вологість і часті дощі сприяють успішному розвитку комариних личинок. Але нічого аномального в цьому явищі немає - це нормальний стан природи», - сказав Лісник.

За словами зоолога, немає такого засобу, якого б боялися комарі. Сучасні репеленти на час відлякують їх, не люблять вони диму і вітру, але це не є дієвим засобом проти крилатих «вампірів». Широко розрекламовані «спіральки» під час вітру не працюють, та й інші засоби діють у спеку не більше 2-3 годин.

Найбільше від комариних атак страждають діти. За словами фахівців, у них ніжна шкіра і здорова капілярна сітка. Крім того, малюки дуже активні, а комарів цікавлять підвищена температура поверхні тіла і запах. Але є і щасливчики, до яких комарі абсолютно байдужі. За словами експертів, комарі не кусають тих, у кого низький тиск, низька температура тіла і проблеми з судинами. Раніше повідомлялося, що українці страждають від «скажених» комарів і рятуються шампунем, оцтом та олією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ніна Показати IP 21 Червня 2013 00:54
А хіба в радянський час не проводили дезінсекцію берегів водойм за допомогою авіації?
Ніна до Ніна Показати IP 21 Червня 2013 01:15
Ось так боролися проти комарів за Союза (Медицинская Энциклопедия): "Мероприятия по борьбе с комарами состоят в уничтожении или сокращении мест выплода, истреблении личинок в водоемах, взрослых особей в помещениях и в природе (см. Дезинсекция). Направления борьбы и ее интенсивность зависят от природных и социально-экономических условий. Уничтожение мест выплода осуществляется в ходе больших и малых гидротехнических мероприятий. Личинок истребляют, орошая поверхность водоемов нефтью (40— 60 г/мг) или ее продуктами (при обработке водоемов для водоплавающих птиц и рыбоводческих водоемов нефть не применяют). Широко используют для распыления стойкие препараты в виде дустов и жидкостей — ДДТ (56 г/га), диелдрин (112 г/га), линдан (112 г/га), хлордан (112 г/га), малатион (225 г/га) и фентион (30 г/га). В южных зонах весьма эффективно заселение водоемов рыбкой гамбузией, поедающей личинок комаров. Для истребления взрослых насекомых применяют стойкие препараты остаточного действия в виде аэрозолей (лучше всего), эмульсий, суспензий или порошков — ДДТ (2 г чистого вещества на 1 м2), линдан (0,5 г/м2), малатион (2 г/м2), диелдрин (0,6 г/м2); обрабатывают ими один-два раза в сезон хозяйственные и жилые помещения, растительность, в которой держатся комары"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus