USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кримінальну справу щодо Кривицького знову розслідує прокуратура

15 Серпня 2013 14:40
Справу щодо обвинувачення колишнього луцького мера Антона Кривицького відправили на нове досудове розслідування, – пише IA ZIK.

Так, 15 серпня Апеляційний суд Волинської області відправив на нове досудове розслідування кримінальну справу щодо обвинувачення екс-мера Луцька у «прихватизації» 100 тисяч бюджетних гривень, йдеться у повідомленні.

Прокуратура закидала колишньому меру Луцька Антону Кривицькому оборудку, внаслідок якої було привласнено 100 тисяч гривень із обласного бюджету. Згідно з версією правоохоронців, події розгорталися у 2008-2009 роках, коли Кривицький очолював управління архітектури, містобудування та ЖКГ Волинської ОДА. Мовляв, він разом зі своїм тодішнім заступником Олександром Волійком та керівниками двох підприємств вирішили «підзаробити» на будівництві газопроводу до села Колодеже Горохівського району, хоча трубу насправді проклали нібито ще у 1996-1997 роках.

Збитки ж обласного бюджету, стверджували у прокуратурі, становили 100 тисяч гривень.
Луцький міськрайонний суд у березні цього року постановив скерувати справу до прокуратури для проведення розслідування наново. На думку Феміди, слідство було неповним та необ’єктивним. Також суд постановив здійснити будівельну та економічну експертизи, опитати низку свідків, зокрема – депутатів Волиньради, які виділяли гроші на здійснення робіт.

Тим часом, прокуратура оскаржила цю постанову до Апеляційного суду Волинської області. Зі слів представника прокуратури Ольги Плечій, справу на нове досудове розслідування з мотивів неповноти можна скерувати, якщо це не можна усунути в рамках судового розгляду. Тим більше, доказів у справі не бракує. Наприклад, у прокуратурі вважають, що допит депутатів нічого не дасть, оскільки рішення облради є колегіальним.

Натомість, захист заперечив щодо задоволення апеляційних вимог державного обвинувачення. Приміром, адвокат Максим Мохнюк стверджує, що зібрані у справі докази – суперечливі. Наприклад, акт про ревізію КРУ, на основі якого будується обвинувачення, мав незаконний характер. А адвокат Мервінський стверджує, що прокуратура використовує термін «будівництво газопроводу», хоча насправді йдеться про «газифікацію». Аби ці моменти вивчити, потрібні спеціальні знання. Тож суд першої інстанції цілком обґрунтовано зобов’язав здійснити дві експертизи.

Зрештою, суд другої інстанції ухвалив частково задовольнити апеляцію прокуратури. Він таки повернув справу на нове досудове розслідування, лише виключив із постанови суду першої інстанції вимоги щодо допиту свідків – депутатів Волиньради та працівників підприємства, які нібито здійснювали роботи на газопроводі у 2009 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Мельник Показати IP 15 Серпня 2013 14:51
напевно повісять їм оці ізраїльські браслети для краси...
месник Показати IP 15 Серпня 2013 15:16
Волійко взагалі жертва. А треба не тільки Кривицького а всіх тих хто незаконно привласнив народне.Коли цей час уже настане.А він настане тоді коли народ перестане терпіти.
меснику до месник Показати IP 15 Серпня 2013 15:35
ух якій боєць інтернетний настане він з такими сопливими
іра Показати IP 15 Серпня 2013 16:49
А чому прокуратура зволікає з розслідуванням щодо злочинних дій керівництва "Західінкомбанка", який вкрав 340 000 000 гр. у своїх вкладників ??? Може прокурору відломили ???
иван Показати IP 15 Серпня 2013 16:57
тут один педро неможе москалям цукерки продати ото проблема а ви зи своим народним кого це мае тривожити ?
Житель села Жабче Показати IP 15 Серпня 2013 21:18
Дякуємо Кривицькому,що не дав замерзнути нашим сімям зимою і вирішив питання підключення газу тоді. Але прокуратурі все одно,їх не цікавлять людсьські біди. Якби тоді Кривицький не допоміг в питанні підключення газу то не відомо що було б з людьми. Ще раз дякуємо Антоне Федоровичу за мужній поступок.Нехай Вас береже Бог.Все село вдячне Вам.
Іван Іванович до Житель села Жабче Показати IP 16 Серпня 2013 14:08
Гантон Хведорич поряднейший человек. Ну украл немного, но человек хароший. А прокуратура нехарошая.
иван Показати IP 15 Серпня 2013 22:21
треба памятати що Антон Федорович багатьом людям допомиг-и мер був хороший и як людина порядний чоловик
Colonel до иван Показати IP 16 Серпня 2013 14:01
иванам "треба памятати що Антон Федорович багатьом людям допомиг" - крав з бюджету не все, %40 залишалось і на газифікацію та інші добрі справи!
Григорій до иван Показати IP 16 Серпня 2013 14:02
Цікаво, а як там муз. школа імені Кривицького?
иван до Григорій Показати IP 17 Серпня 2013 00:44
я багато помятаю и трохи знаю -тому ще раз кажу що Антон Кривицький порядна людина и багато доброго зробив для лучан в тих умовах в яких вин працював можна сказати на межи можливого-тому що багато ви шановни ще незнаете
Григорій до иван Показати IP 17 Серпня 2013 10:39
Ну чого ж, знаємо, звичайно не все (прокуратура надіємось допоможе). Знаємо про прихватизацію з кропивами котельні, яка обігріває майже половину міста, і за яку в процесі прихватизації в держ. бюджет не поступило ні одної копійки. А тепер місто арендує свою ж котельню у Кривицький Кропива і Ко.
Вова до иван Показати IP 16 Серпня 2013 15:44
так йому подякував би що і сидор не полікував, сволота г***он ще та
Сolonel Показати IP 16 Серпня 2013 18:32
Браслета електронного вже оділи?
Тарас Показати IP 16 Серпня 2013 21:29
НУ ось і до цього дідка добрались не зійшло так просто все з рук.... цікаво коли вже про нашого любого БП згадають про його славні 90сті.... про "будівництво" залізної дороги на любешівщину про "збудований" там же нафтопереробний завод... адже за ті діла тільки голову любешівської рда зробили трошки дурним за чого і випустили... а де гроші ніхто і зараз невідає....
Сергій Осійчук Показати IP 17 Серпня 2013 01:06
Який би Кривицький не був для когось добрий, але закон є закон. Невже він думав, що всі такі наівні. Вліп, пішов на злочин - май мужність нести відповідальність. А покарати однозначно треба, щоб іншим руки не чесались.
111 Показати IP 17 Серпня 2013 08:46
А адвокат Мервінський стверджує, що прокуратура використовує термін «будівництво газопроводу», хоча насправді йдеться про «газифікацію» - от кого кого а адвоката точно треба посадити. То ж треба набратись наглості і до слів чіплятись. Треба захищати по суті - винен або ні, а то любими способами намагаються виправдати порушника. А де ж ваша совість?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus