USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

САП розслідує законність призначення Луценка генпрокурором

13 Липня 2017 09:34
Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем при призначенні генеральним прокурором Юрія Луценка.

Досудовим розслідуванням займатимуться детективи Національного антикорупційного бюро, повідомили «Слову і Ділу» в САП.

Згідно інформації, НАБУ перевірить факт організації вищими посадовими особами держави створення умов для призначення колишнього голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрія Луценка генпрокурором. Правоохоронці вважають, що процес призначення глави ГПУ відбувався з фактами зловживання службовим становищем (ст. 364 ч. 2 Кримінального кодексу України) – порушуючи регламент Верховної Ради для ухвалення змін до законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, на Луценка завели дві справи за звинуваченням у несплаті податків. Так, 11 липня, у сесійній залі ВР Ляшко звинуватив Луценка в ухиленні від сплати податків і закликав його сплатити податки, зокрема й за будинок площею 900 квадратних метрів. За результатами розгляду подання Генпрокуратури парламент не надав згоду на притягнення Лозового до кримінальної відповідальності.

12 травня 2016 року, Юрія Луценка призначили генеральним прокурором України. За кандидатуру Луценка проголосували 264 народних депутатів. Президент Петро Порошенко у парламенті підписав указ про призначення. Цьому передувало внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури України (що одразу назвали законом «під Луценка»), й того ж дня, 12 травня, змінений Закон про прокуратуру поспіхом опублікували у спецвипуску «Голосу України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 13 Липня 2017 10:10
Це не прокурор, а опудало яке кришує усю банду прокурорів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus