USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Криваві жнива, розбої та «дурка»: темне минуле очільника Аграрної партії на Волині

24 Квітня 2018 15:44
Чимало темних справ в Луцькому районі пов’язані зі скромною персоною колишнього видного регіонала, а нині – голови Аграрної партії на Волині Ігоря Волошенюка.

Про це йдеться у блозі Володимира Пустовойта на Кореспонденті.

Як будь-який порядний аграрій, Волошенюк дуже любить землю. Волошенюк же цю любов розуміє по-своєму. Адже він любить чужу землю, пише автор.

Криваві жнива

Липень 2014 року. Жнива. На території Одерадівської сільської ради представник СГТзОВ «Україна» Ігор Панчук намагався вивести в поле зернозбиральні комбайни. Ігор Волошенюк, щоб залякати Панчука, здійснив на нього наїзд власним автомобілем.

Як пише волинський журналіст Ярослав Андрусяк, Панчук написав заяву до міліції: «…на територію тракторної бригади заїхав… Волошенюк на власному автомобілі Land Cruiser та, поводячи себе досить зухвало, здійснив навмисний наїзд на мене власним автомобілем, чим спричинив мені тілесні пошкодження. При цьому в автомобілі Волошенюка перебувало четверо молодиків спортивної тілобудови. На моє запитання, чого він сюди приїхав, він повідомив, що у нього тут є власний інтерес, який стосується земельної ділянки його матері… Він почав погрожувати мені фізичною розправою та повідомив, що якщо я буду організовувати збір врожаю, то він знищить мене в прямому сенсі цього слова».



Конфлікти відбувалися щодня. Та найбільша сутичка виникла 16 липня. Тоді посеред ночі відбулося справжнє побоїще. «…16.07.14 в період з 01 до 03 години в с. Сьомаках Луцького району біля ставка Волошенюк Ігор Васильович разом з групою невідомих осіб, на обличчях яких були захисні маски, застосували пістолети, рушниці та вчинили напад на комбайнера СГ ТзОВ «Україна» Рижка Сергія Миколайовича та інших працівників цього товариства» , - читаємо в заяві Олени Черьомухи.

Тієї ночі люди Волошенюка серйозно пошкодили зернозбиральний комбайн CLAAS 320: прострелили і порізали колеса, пошкодили кабіну, корпус, різні агрегати. Комбайн для роботи став непридатним.



Передувало цьому рейдерське захоплення майна СГТзОВ «Україна» та переоформлення на іншу структуру – ТОВ «Баїв-Україна». Ігор Волошенюк брав в цьому безпосередню участь в якості начальника охорони «Баїв-України». За це відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, бланків) та ч. 1 ст. 209 КК України (відмивання брудних грошей).

Свого часу всі три власники - Ігор Панчук, Ігор Павлович та Василь Ярема - працювали разом на СГТзОВ «Україна». Згодом Павлович та Ярема створили інше підприємство, уклали договори із селянами й приступили до посівної… Панчук же доводить, що його просто «кинули» і не без участі колишнього голови Луцької райради Ігоря Волошенюка, який має у цьому земельному конфлікті свої інтереси.

Ось як пояснив «Волинській газеті» Ігор Павлович причетність до створення підприємства «Баїв-Україна» відомого регіонала Ігоря Волошенюка: «У Одерадівській сільській раді є 43 гектари, які Волошенюк оформив в оренду на свою маму. Оформлені нормально документи, заключений договір із Держкомземом, договори зареєстровані в юстиції. Цю землю підприємство «Україна-Баїв» обробляло з весни (2014 року – ред.). До 28 серпня він повинен заплатити орендні платежі. Тобто Ігор Волошенюк захищає інтереси мами, бо йшли наполягання від Панчука змолотити саме ці поля. На сьогодні Волошенюк, розібравшись в ситуації ще тоді, коли був головою райради (а ми до нього зверталися), деяку юридичну підтримку нам надає. Наразі він навіть влаштований до нас на роботу і відповідає за порядок, є начальником охорони господарства, має зарплату, все – на законних підставах».

Павлович також розповів, що товариство «Україна-Баїв» створене у 2013 році, укладені всі договори. А це більше 800 договорів і понад 2 тисячі гектарів землі. Але, як запевнив начальник департаменту облдержадміністрацій Юрій Горбенко, він має документи, де написано, що договори із селянами Ігор Павлович уклав з порушеннями.

До речі, питання рейдерського захоплення майна СГТзОВ «Україна» не перше, де засвітилося «Баїв Україна». Досі йдуть суди у кримінальній справі з приводу самовільного зайняття орендованих фірмою з бельгійськими інвестиціями «Кріс-Віт-Україна» земельних ділянок шляхом засівання та подальшого збирання урожаю сільськогосподарською технікою. Так, у період із 23.03.2016 по 20.10.2016 всі роботи пов'язані із засіванням та збиранням урожаю на земельних ділянках, які розташовані на території Одерадівської сільської ради здійснювали працівники «Баїв Україна», хоч і не мали на це права.

Тепер їх чекає кримінальна відповідальність за фактом учинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 197-1 (самовільне захоплення земельної ділянки), ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання влади або службовим становищем).

Старик-розбійник

Це не перший інцидент, де Волошенюк поводиться не просто жорстко, але й жорстоко. До прикладу, в січні 2012 року тодішній голова Луцької районної ради, він же голова районного осередку Партії регіонів Ігор Волошенюк, вчинив збройний розбійний напад на водія Руслана Габреля – чотири рази вистрілив у нього з пістолета, рукояткою розбив обличчя і голову, переламав вилицю, контузив праве око, пошкодив спину, наніс інші ушкодження. Медики констатували в Руслана побої середнього ступеня тяжкості. А трапилось все тому, що водій відмовився вчиняти аферу, затіяну Ігорем Волошенюком – не захотів віддавати йому машину з імпортним товаром.

«Я злякався, що він застрелить мене. Встиг прикрити двері машини, в них потрапила одна з куль. З мого автомобіля забрали особисті речі – телевізор, мобільний телефон, велосипед, інші речі. Потім довгий час я перебував в лікарні.

Трудову книжку взагалі не віддали. Мені порадили на очі Волошенюку не потрапляти - змушений був виїхати за кордон, до Польщі і там влаштуватися на роботу», - згадував у розмові Руслан Габрель.

Звичайно, чоловік написав на ім’я тодішнього начальника Луцького райвідділу міліції відповідну заяву про вчинений на нього розбійний напад.



Як стверджує журналіст Ярослав Андрусяк, Ігор Волошенюк свого часу працював міліціонером. Але за незаконні операції з ввезення і оформлення автомобілів його взяли на гарячому оперативники Львівського УБОЗу.

Щоб не сідати до тюрми, прикинувся психічно хворим, аби потрапити в «дурку». Тож його у тій резонансній справі визнали неосудним. «Пришестя» на трон Януковича дивним чином зцілило Ігоря Волошенюка – він очолив «регіоналів» Луцького району і став головою райради.

«Тут нічого дивного немає. Якщо державою керував колишній «зек», то низові ланки влади могли успішно очолювати і прості дурні.

Коли після Революції Гідності Волошенюка викинули з кабінету і крісла голови Луцької райради – він з допомогою міліції і надалі творить безчинства на території району», - пише журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Григорій Іванович Показати IP 24 Квітня 2018 16:16
От вам і відповідь - хто сьогодні при владі з верху до низу. Поміняли шило на мило. От такі волошенюки в нормальній державі із зони не вилазили б...
Григорій до Григорій Іванович Показати IP 25 Квітня 2018 09:31
@аби потрапити в «дурку». Тож його у тій резонансній справі визнали неосудним". Тобто неадекват (в народі просто - придурок) керував райрадою. .....
волошенюк до Григорій Показати IP 25 Квітня 2018 12:18
а шо . у мене і справка є, ніхто мені нічого не зробить і мені нічого не буде
волинь пост Показати IP 24 Квітня 2018 17:10
от ми хороші під любу владу ляжемо.... лиш би платили.
вова Показати IP 24 Квітня 2018 21:02
це ж найкращий друг кандидата на посаду торчинського голови КРЕВСЬКОГО
село до вова Показати IP 25 Квітня 2018 09:15
Кревський має бути у тюрм, а не на посадіі!
Григорій Показати IP 25 Квітня 2018 09:37
А зараз аграрною партією! Цікаво у аграріїїв всі в партії придурки чи є і полудурки...І по яких критеріях вони обирають керівництво..мабуть партійні списки по прикладу волошенюка формуються в реєстратурі психлікарні.
туман Показати IP 25 Квітня 2018 10:06
А кришує цього шизіка ВОЛОШЕНЮКА - ФІЛЮК він до нього в суд ходить як до себе додому В масках були люди ПОЛІКА - кримінального авторітета з Луцька який давно з ригами разом
Читач до туман Показати IP 27 Квітня 2018 13:32
Завідуєш шо таких друзів не маєш? Людина чогось добилася а ти сиди і слинь далі,який він поганий!!
туману Показати IP 25 Квітня 2018 13:37
машина волошенюка часто стоїть біля суду напевно ти прав, петя напевно такий самий
Читач Показати IP 26 Квітня 2018 23:49
От ви усі тримали свічки? Просто говорите аби говорити) Йому ж взагалі всеодно що говорять зависники:) Ви розпинайтеся скільки вам заманеться,але це буде суто ваша думка,яка взагалі то,нікого і не цікавить:) Для когось ви такий самий «придурок» як і він для вас;) Ви ж НІЧОГІСІНЬКО з цих усіх ситуацій незнаєте) Ще багато людей йому винні,як земля колгоспу. Але він чомусь не ходить і не тріпе всіх за шиворот і не каже «віддавайте гроші»,так як би ви ходили,або некультурно виражалися б в сторону тієї чи іншої людини! Знали б його,не говорили б такого;) Чомусь пробув на посаді голови аж 3 чи 4 роки,і всі ходили йому ногі цілували,аби поміг! А тут раз не поміг чи не встиг,так відразу «рига»,»бандіт»,»придурок» Ви я бачу розумом не відмінюєтеся від оцих всіх полудурків які замовляють оцю брєдятіну,пишуть аби писало!
Віктор Показати IP 27 Квітня 2018 00:02
Придурки завидуйте молча ви крім писати галсті біль ничо несобразите (умніки)полни остой Особливо гРИГОРИЙ иВАНОВИЧ і подібни мудаки
Віктор Показати IP 27 Квітня 2018 00:36
Зберется два три мудака тай поливають брудом нормальну людину а якби якого петуха тоб підтримали але Ігор Васильович нормальна людина тому ці ваши мелки гавканя вони тіки вам нашкодять бо ви николи добра неробили тікі гавкати вмієте гРигорій і вам подібні
Скептик Показати IP 27 Квітня 2018 12:16
Кревський програв машину Торчинської громади в ігрові автомати, на свою дружину написав більше гектара землі в Торчині. Шегедин розорив сільгосппідприємство "Родючість Агро" і відкрив нове, зареєструвавши на свою жінку. Ці люди рвуться до влади!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus