USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

7 грудня: події, факти, дні народження

7 Грудня 2018 00:00
7 грудня святкують Міжнародний день цивільної авіації. Рішення про відзначення ухвалила Генеральна Асамблея ООН 6 грудня 1996 року. До святкування цього дня залучаються різні національні та міжнародні організації.

Також сьогодні - свято велокомучениці Катерини. Окрім того, в Україні відзначають День місцевого самоврядування.

День народження 7 грудня святкують колишній голова Луцької районної ради Ігор Волошенюк, директор Локачинської централізованої бібліотечної системи Людмила Мариняк, директор дитячої художньої школи мистецтв, депутат Камінь-Каширського районної ради Олена Козік та художниця Наталія Кумановська.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників і бажає міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії та наснаги у всіх починаннях. Хай у вашому домі завжди панують мир і злагода, у серці — доброта, а у справах — мудрість та виваженість. Нехай доля буде прихильною до вас, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів.
Ігор Волошенюк
Ігор Волошенюк
Людмила Мариняк
Людмила Мариняк
Наталія Кумановська
Наталія Кумановська
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік у Луцьку показали виставку близько 200 рисунків знаного скульптора Миколи Голованя.

Два роки тому визначили ТОП-5 найвідповідальніших луцьких депутатів.

У 2015 лучанин виграв марафон в Макао. На дистанції 42 кілометри 195 метрів Віталій Шафар фінішував з часом 2 години 14 хвилин 44 секунди.

Окрім того, трьом волинянкам присвоїли звання «Мати-героїня». Представили до нагороди трьох мешканок Ковельського району.

У 2014 році у цей день фанати «Волині» зірвали матч з «Металістом». Ультрас ледь не вчинили самосуд над головним арбітром Дмитром Кутаковим.

У 2013 році редакція показала фото Луцького зоопарку, що поринув у зимову казку.

Чотири роки тому цього дня опублікували список найбільш популярних запитів Google. Українців найбільше цікавили знакові та резонансні події, серед яких ‒ Євро-2012, Євробачення, Олімпіада, вибори в Україні, але найпопулярнішим запитом року став «дивитися фільми онлайн».

Народилися:

У цей день народилися український письменник та громадський діяч Микола Устиянович, майстер українського народного живопису, одна з найкращих представниць «наївного мистецтва» Катерина Білокур, український фізик Олександр Лейпунський, нідерландський і американський астроном Джерард Петер Койпер, італійський скульптор, художник, архітектор Лоренцо Берніні, французький хімік і біолог, засновник мікробіології Луї Пастер, французький філософ-екзистенціаліст Габріель Марцел, американський лінгвіст, філолог та політичний активіст Ноам Чомскі, хорунжа УСС, доктор історії та географії, багатолітній політв’язень російських таборів Олена Степанів, український художник та іконописець Віталій Садовський, польський автогонщик, перший польський пілот «Формули-1» Роберт Кубіца, український хокеїст, захисник Микола Ладигін.

Сталося:

1941 — Японська авіація знищила американську морську базу Перл-Гарбор.

1972 — Вирушила 11-та та остання у програмі «Аполлон» пілотована людьми місія на Місяць.

1982 — У Форт-Ворті (Техас) уперше у світі застосована страта смертельною ін'єкцією.

1988 — Землетрус у Вірменії силою 6,9 бала зруйнував міста Спітак та Ленінакан. Загинуло близько 25 тисяч людей.

1991 — На зустрічі президентів Білорусії, Росії та України ліквідовано СРСР.

1997 — В Іркутську вантажний літак «Руслан» упав на житловий будинок, 422 людей загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Sapiens Показати IP 7 Грудня 2018 15:15
І жоден із них - не Катерина))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus