USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кубок вільних людей: у Ковелі провели благодійний турнір за участі зірок українського футболу

3 Травня 2022 14:58
Протягом двох днів, 30 квітня і 1 травня, у Ковелі проходив благодійний футбольний турнір “Кубок вільних людей”. Під час спортивного дійства збирали кошти, які спрямують на підтримку Збройних сил України.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Учасниками турніру стали 10 команд. Серед них — клуби української прем’єр-ліги “Рух” зі Львова та рівненський “Верес”, представники ПФЛ – львівські “Карпати” та луцька “Волинь”, команди “Нижній Вербіж” з Івано-Франківська, ФЦ “Ковель-Волинь”, ФК “Володимир”, “Шахтар” (Нововолинськ) та “Луцьксантехмонтаж”. Долучилася навіть збірна зірок українського футболу (збірна України). Одне слово, склад учасників турніру та рівень майстерності футболістів був напрочуд представницьким, їхню гру можна було побачити на полях міського центру “Спорт для всіх”.

За збірну України в Ковелі грали володарі Кубка УЄФА сезону 2008-2009 років у складі донецького “Шахтаря” Артем Федецький, В'ячеслав Шевчук та Євген Селезньов, колишній капітан київського “Динамо” та гравець національної збірної України Тарас Михалик, кращий бомбардир “Динамо” серед легіонерів Максим Шацьких, експівзахисник луцької “Волині” та київського “Динамо” Олег Герасим’юк та інші відомі майстри вітчизняного футболу.
Саме “команда зірок” зіграла і у фіналі турніру, де її суперником був рівненський “Верес”. У напруженому та видовищному матчі за “Кубок вільних людей” перемогу з рахунком 2:1 здобули представники Прем’єр-ліги — футболісти “Вереса”. Бронзовий кубок турніру повезли додому футболісти луцької “Волині”.
“Думаю, не лише я, а й сотні ковельських вболівальників, отримали задоволення як від самої гри, так і від атмосфери турніру загалом. Це було справжнє футбольне свято для дітей та дорослих: вони разом провели час на свіжому повітрі, залюбки фотографувались із футбольними кумирами та брали у них автографи”, – написав на своїй сторінці міський голова Ігор Чайка.
“Дякую Ковелю за теплий прийом та можливість зіграти з достойними суперниками в таких комфортних умовах», — зауважив у розмові з міським головою головний тренер команди-переможця Юрій Вірт.
Нещодавно наставник рівненського “Вереса” продав на аукціоні свою медаль за перемогу в Кубку УЄФА у 2009 році та витратив 220 тисяч гривень на допомогу українській армії. У Ковелі також провели благодійний аукціон, де майже за 8 тисяч гривень “пішла з молотка” футболка гравця збірної України Євгена Селезньова.

Усі зібрані на турнірі кошти, а це 75 тисяч гривень, організатори передадуть на потреби Збройних сил України. Бо саме завдяки нашій армії ми є вільними людьми і маємо свою державу, наголошують у Ковельській міськраді.
“Велике спасибі головним натхненникам футбольного свята — заступнику начальника управління культури, молоді, спорту та туризму Ковельської міської ради Роману Лису, президенту ФЦ “Ковель-Волинь” підприємцю Роману Романчуку, експівзахиснику “Волині” та київського “Динамо” Олегу Герасим’юку. Окрема подяка – колективу міського центру “Спорт для всіх” (директор Віктор Мацюк) і всім причетним до організації та проведення турніру. Разом ми вкотре довели, що Ковель — місто патріотів! Місто спорту!” – підсумував Ігор Чайка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus