USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Купол буде обертатися на 360 градусів: як у Луцьку відновлюють обсерваторію

9 Серпня 2020 10:57
У Луцьку відновлюють обсерваторію у Палаці учнівської молоді, яка не діяла понад 30 років.

Про це Суспільному розповів директор Центру технічної творчості Ігор Данильчук.

«Майже 30 років обсерваторія не працювала, все було в занедбаному стані. Ця обсерваторія – одна із небагатьох, які є на теренах України. Їх невелика кількість функціонуючих, а дітей багато цікавиться астрономією», – розповідає чоловік.

Зараз в обсерваторії триває капітальний ремонт. На відновлення обсерваторії із бюджету міста виділили 800 тисяч гривень, каже Ігор Данильчук. За кошти благодійників планують придбати комп’ютерну техніку і два телескопи, щоб діти могли досліджувати небесні тіла. Зараз будівельники оздоблюють приміщення під куполом.

Слюсар Дмитро Турко, який ремонтує приміщення, каже, що тепер конструкція купола буде обертатися на 360 градусів. Міняють підшипники та внутрішню поверхню.

«Приміщення луцького Палацу учнівської молоді збудували у 1973 році. Тоді на даху будівлі відкрили астрономічну лабораторію, в якій займалися вихованці станції юних техніків», – розповів Петро Андрієвський.

Директор Центру технічної творчості Ігор Данильчук зазначає, що капремонт мають завершити до 1 вересня. Планують, щоб обсерваторія була доступною – аби і учні, і студенти, і мешканці міста могли оглядати Луцьк та зоряне небо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Капітан Слідбуло Показати IP 9 Серпня 2020 14:18
слід було і планетарій відновити...
Дядько Микола Показати IP 9 Серпня 2020 20:26
А той майстер, шо ремонтує обсерваторію, на Ілона Маска схожий ! Є надія, шо черговим астронавтом на Драгоні буде хтось з Гнідави чи Кічкарівки !
Анонім Показати IP 9 Серпня 2020 21:05
В мене є одне питання, щодо одного неочевидного, але вкрай важливого моменту: А це взагалі має сенс? Ви там хоч трохи дослідили, наприклад, ситуацію зі світловим забрудненням? А то обсерваторію відновите, але нічого не побачите.
адекват Показати IP 9 Серпня 2020 21:11
хвилин 10 назад під цим коментом було 20 плюсів і лише 1 мінус...А зараз 166 мінусів...Магія?
Адекват до Адекват Показати IP 9 Серпня 2020 22:57
А хмара в наших руках !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus