USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Купуй волинське, купуй українське»: депутат закликав підтримати вітчизняного виробника

24 Жовтня 2019 22:21
Аби підтримати місцевого виробника на внутрішньому ринку, було запропоновано розробити відповідну програму.

Про це йшлося 24 жовтня під час засідання 25-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутат Сергій Сівак зауважив, що, попри те, що зараз розмаїттям товарів нікого не здивуєш, однак, на жаль, український ринок окупували іноземні товари, виготовлені переважно в Китаї чи Туреччині. Натомість місцеві «виробники залишили внутрішній ринок без бою» й орієнтуються здебільшого на експорт.

«Так, на внутрішньому ринку присутня мізерна кількість вітчизняних товарів», – сказав Сергій Сівак і додав, що, наприклад, за рік в Україні було виготовлено понад 6 тисяч автомобілів, натомість за цей час було ввезено з закордону понад два мільйона вживаних авто, що перетворило Україну «на цвинтар вживаних автомобілів з Європи».

Як додав Сергій Сівак, аналогічна ситуація склалася і з сільськогосподарської продукцією.

Він наголосив, що це результат відсутності чіткої економічної політики, втрати державою контролюючої функції, корупційних схем на митниці тощо.

Отож, депутат запропонував, аби в. о. голови Волинської облдержадміністрації дав відповідну вказівку управлінню економіки розробити програму «Купуй волинське. Купуй українське», аби підтримати місцевого виробника.

Депутати, однак, не підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
555 Показати IP 24 Жовтня 2019 22:35
Нехай навчаться робити якісний товар, тоді купуватиму, зараз купую не українського виробника.
Степан (Крымчанин) Показати IP 24 Жовтня 2019 23:00
Согласен. Это надо! Я лично покупаю только кетчуп "Чумак" Продаётся в супермаректе "ПУД" (Продукты У Дома) на Москольце в Симферополе.
42 Показати IP 26 Жовтня 2019 18:35
1. Спочатку, товару вітчизняного виробника потрібно стати конкурентноспроможним, при чому за рахунок якості та не надмірної ціни, а не ускладнення доступу до іноземного. 2. Люди купують вживані автомобілі, замість вітчизняних корит, тому як грошей вистачає хіба що на вживані, та й надійність не рідко не поступається новим вітчизняним. Таким чином, ця програма принесе населенню радше шкоду, ніж користь. Та й багато яку вітчизняну продукцію і так купують, хто ж винен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus