USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутат Волиньради закликав підтримати місцевих виробників і не імпортувати картоплю з Росії

17 Грудня 2019 16:51
Депутат Волинської обласної ради закликав своїх колег підтримати його ініціативу щодо розробки й прийняття програми підтримки місцевого виробника.

Про це йшлося 17 грудня під час засідання 27-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутат облради Сергій Сівак відзначив, що Закон України «Про статус депутатів місцевих рад» дає йому можливість прокоментувати відповіді посадових осіб на депутатський запит чи запитання.

Він нагадав, що на минулій сесії оголошував запит із ініціативою розробити і прийняти програму задля підтримки вітчизняного виробника «Купуй волинське, купуй українське».

Обранець громади розповів, що отримав відповідь від керівника управління економіки, який зазначив, що «купувати українське немає сенсу», зокрема, у зв’язку з домовленостями з ЄС та іншими прийнятими програмами.

Сергій Сівак наголосив, що країни ЄС ввели санітарні норми, через які вітчизняний товаровиробник перескочити не може, тож імпорт сільськогосподарської продукції неможливий.

Окрім того, Сергій Сівак акцентував, що під виглядом білоруської картоплі в Україну імпортують картоплю з Росії. За його словами, йдеться про рекордні обсяги імпортованої продукції.

Отож, обранець громади закликав детально вивчити ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
бух Показати IP 17 Грудня 2019 17:09
нехай сам купляє по 18 грн ...
Всезнайко Показати IP 17 Грудня 2019 17:11
Правильно, хай люди втридорога купують...
скептик Показати IP 17 Грудня 2019 17:17
"Сергій Сівак наголосив, що країни ЄС ввели санітарні норми, через які вітчизняний товаровиробник перескочити не може, тож імпорт сільськогосподарської продукції неможливий". Якраз імпорт можливий, що і робиться , а от експорт дійсно неможливий. Але який експорт, якщо дефіцит на ринку. Великі гаспідарі у владі догаспідарувались до того, що скоро все будем імпортувати.
Отакої... Показати IP 17 Грудня 2019 17:41
На зло москалям будемо купувати в тридорого картоплю,газ,нафту, ТВЕЛи,електроєнергію....повиздихаємо але не здамося...
Вибір Показати IP 17 Грудня 2019 20:48
Вибрали неуч то терпіть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus