USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кур'єрів в Україні зобов'язали видавати чеки: як працюють нові правила

21 Січня 2022 17:53
Тепер кур’єри в Україні мають розраховувати покупців, надаючи їм фіскальний чек. Однак нововведення не стосується випадків, коли за товар була внесена передоплата.

Так, якщо людина розраховується з кур’єром на місці, незалежно від того, готівкою чи банківською картою, їй мають видати чек, пише Обозреватель.

У роз’ясненні ВР щодо застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року йдеться, що зробити це можна такими способами:

- видати заздалегідь роздрукований фіскальний чек покупцю вже на місці;

- у тому числі шляхом відтворення на дисплеї реєстратора розрахункових операцій або дисплеї пристрою, на якому встановлено програмний реєстратор розрахункових операцій QR-коду, що дозволяє здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за даними, які міститься в його структурі, та/або відправкою електронного чека на номер або адресу електронної пошти покупця.

«Під час продажу товарів з повною передплатою на поточний рахунок продавця у форматі IBAN фіскальний чек через РРО/ПРРО може не видаватись. У поштове відправлення вкладається документ на товар: товарний чек, накладна тощо», – йдеться у роз’ясненні.

Зазначимо, фіскальний чек потрібен, якщо покупець сплатив товар із використанням платіжних карток. Продавець може вкласти його в посилку або надіслати іншим способом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Айцвай Пуліцай Показати IP 21 Січня 2022 20:10
Ну тепер наркомани не відмажуться, бо отримають чек від кур'єра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus