USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Кидали каміння та палили баки: у Страсбурзі сутички між «жовтими жилетами» та поліцією

28 Квітня 2019 09:29
Чергова, вже 24-а хвиля, протестів «жовтих жилетів» зібрала у Франції 23,6 тисячі осіб. Найбільш масові акції протестів пройшли у Парижі та Страсбурзі.

У міністерстві внутрішніх справ Франції додали, що біля 2,6 тисячі протестувальників вийшли на вулиці у столиці. Минулої суботи, згідно з даними МВС, в акціях «жовтих жилетів» у Франції взяли участь 27,9 тисячі осіб, повідомило видання The Local.

Протести у Страсбурзі обернулися сутичками між «жовтими жилетами та поліцією, повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

У двадцять четверту поспіль суботу протестів «жовті жилети» оголосили Страсбург «столицею» мобілізації. Побоюючись заворушень, регіональна влада раніше оголосила про заборону на будь-які демонстрації в центрі міста, в районі вокзалу, а також по периметру установ Євросоюзу.






Незважаючи на заборону, деякі маніфестанти намагалися пройти в заборонені зони. Радикально налаштовані протестувальники також підпалювали сміттєві баки і намагалися громити вітрини магазинів.


Французьке телебачення показало, що протестуючі кидали каміння та інші предмети в поліцейських. У свою чергу правоохоронці застосували сльозогінний газ. Двоє людей – представник «жовтих жилетах» і поліцейський – отримали травми під час заворушень.

Нова серія маніфестацій стала відповіддю протестного руху на прес-конференцію, яку провів у четвер президент Франції Еммануель Макрон. Вона була присвячена соціально-економічній ситуації в країні і реформам, які має намір провести уряд у зв’язку з безперервними демонстраціями.

Заяви Макрона, покликані розрядити ситуацію в країні, згідно з даними опитувань громадської думки, які не викликали підтримки в суспільстві. «Жовті жилети» заявили, що будуть продовжувати свої акції, поки не побачать від президента конкретних дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 30 Квітня 2019 14:47
і не верещать сша з брюсселем щоб кривавий макрон ішов геть............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus