USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Жовті жилети» в Парижі атакували офіс речника уряду

6 Січня 2019 12:11
Суботні антиурядові протести у французькій столиці, які спочатку були мирними, переросли у заворушення – поліції довелося застосовувати спецзасоби та евакуювати речника уряду Бенжамена Гриво.

Про це пише Українська правда з посиланням на AP.

Cутички почалися після того, як демонстранти відхилилися від узгодженого маршруту. Кілька авто були спалені, а поліція застосувала водомети та світлові гранати. Також під час протестів був підпалений річковий ресторан.

Протестувальники атакували офіс речника французького уряду Бенджамена Гриво. Його та півдесятка колег евакуювали після того, як передні двері будівлі були частково зруйновані за допомогою будівельних інструментів.

«Це був напад не на мене. Це був напад на інституції, демократичну форму правління», – сказав пізніше Гриво.

Це був перший такий напад на державну власність відколи суботні протести почалися в середині листопада. Протестувальники намагалися дістатися до президентського Єлисейського палацу.

За даними влади, близько 50 тисяч людей брали участь у протестах по всій Франції в суботу. Поліція нарахувала близько 3 500 демонстрантів у Парижі.

Нагадаємо, протести «жовтих жилетів» у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Й хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог – починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

У відповідь на протести президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus