USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.32 10.45

Кинув гранату під ноги односельчанину: на Волині покарали військового

22 Червня 2024 22:43
Майже рік суддівська колегія розглядала справу військового, який погрожував гранатою односельчанам. За це йому призначили 3,5 року позбавлення волі.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Інцидент стався ще в липні 2023 року під сільським магазином у селі Коршів Луцького району. Військовий Тарас Х., який був у відпустці, кинув в односельчан осколкову гранату Ф-1. Її він прихопив із собою з фронту як сувенір. На щастя, граната не вибухнула.

В обвинуваченого виник конфлікт із місцевими під час посиденьок із випивкою біля магазину. Все почалося зі словесної перепалки та штовханини, після якої Тарас Х. взяв із дому гранату та пішов до учасників конфлікту.

Обвинувачений зазначив: приніс бойову гранату до зупинки біля магазину, щоб залякати інших осіб, з якими у нього виник конфлікт перед цим.

Чоловік перекладав гранату з рук в руки, смикав пальцями та зубами за кільце. Далі він скрутив кільце, щоб подумали, що граната в бойовій готовності. А потім кинув під ноги одному із учасників суперечки.

Потерпілий розповів, що між обвинуваченим та ще одним учасником виник конфлікт. Той їх розборонив та виштовхав із магазину. Після цього Тарас Х. пішов додому, пригрозивши: «Я вам ще покажу, Ви нічого не знаєте, ви не воювали».

Через деякий час повернувся до зупинки з боєприпасом та кинув постраждалому йому під ноги. Однак той підняв гранату, сприйнявши за навчальну. Він же передав її працівникам поліції.

Читати ще: Залишив автомат без нагляду, а з нього застрелився сержант: на Волині судили солдата

Обвинувачений вину повністю визнав, щиро розкаявся у вчиненому. Своєю чергою постраждалі односельчани не наполягали на суворому покаранні.

Про чоловіка відомо, що він є старшим солдатом, одружений, має доньку, раніше не судимий, певний час перебував на стаціонарному лікуванні.

У підсумку Тараса Х. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України. Йому призначили позбавлення волі на три роки і шість місяців. Термін рахуватимуть від 5 липня 2023 року, тобто з моменту його фактичного затримання.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus