USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Китай запропонував контролювати стан здоров'я за допомогою QR-кодів

23 Листопада 2020 22:52
Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін запропонував використовувати QR-коди для створення механізму контролю стану здоров'я.

Подробицями поділилось видання BBC, передає Gazeta.ua.

За словами Цзіньпіна, Китай пропонує світовим лідерам перейняти механізм. Система працює на основі результатів тестів на нуклеїнові кислоти у формі міжнародно визнаних QR-кодів.

Суть механізма в тому, що інформацію про результати аналізів на коронавірус зашифровує QR-код та зберігає в телефоні. За допомогою спеціального додатку, інформацію про стан здоров'я можно зчитати одразу з мобільного.

Таку систему використовують в Китаї з початку пандемії коронавірусу. Кожен користувач отримував колір, який відповідає стану здоров'я: червоний, жовтий або зелений. Виходити у громадські місця має право лише особо з зеленим кодом.

Проте правозахисник та глава організації Human Rights Watch Кеннет Рот озвучив побоювання з приводу QR-кодів.

"Початковий фокус на здоров'я може легко зміститися і стати троянським конем для більш жорсткого політичного моніторингу і тиску", - прокоментував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus