USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Україні введуть автоматичні штрафи за порушення самоізоляції

17 Листопада 2020 12:45
Прем’єр міністр Денис Шмигаль озвучив «п’ять основних цифрових рішень», які мають допомогти приборкати пандемію COVID-19 в Україні.

Проєкти поки перебувають в розробці, розповів очільник уряду під час виступу в Верховній Раді у вівторок, 17 листопада, повідомляє ТСН.

За його словами, країні необхідна цифровізація і централізація збору інформації про факти, підозри і випадки інфекційних захворювань.

Зокрема, планується запровадження QR-кодів для відвідування громадських місць, які будуть «централізовано генеруватися та розміщуватися самими закладами».

«Подібна система діє у Великій Британії. Ми будемо рухатися швидко і будемо другою країною у світі, яка запровадить подібні заходи», – зазначив Шмигаль.

Також, за його словами, в Україні незабаром запровадять електронне направлення на ПЛР-тест, що «дасть можливість відслідковувати черги і не утворювати їх в режимі реального часу».

Окрім того, уряд запустить електронний рецепт на ліки, а також розширить програму «Доступні ліки» на антибіотики, необхідні для боротьби з COVID-19.

До того ж, очікується вдосконалення мобільного додатку «Вдома» із впровадженням автоматичних штрафів за порушення режиму самоізоляції.

Раніше український прем’єр анонсував щотижневі розмови з мерами щодо карантину вихідного дня. Так, міські голови мають підготувати уряду свої пропозиції щодо подальшої співпраці з малим і середнім бізнесом, який зазнає збитків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Активіст Показати IP 17 Листопада 2020 12:58
Що вони там таке сильне курять. Вже півтора року не попускає. Працівники долб.ні.
громадянин Показати IP 17 Листопада 2020 13:08
Навіщо ускладнювати, давайте зразу на шию браслет, або мітку на лоба. Що виходить, не має смартфона, щоб відсканувати, не заходиш в магазин, кафе і тд. В Біблії вже про це давно написано.... виходить, що час вже близько.
Vasik до громадянин Показати IP 18 Листопада 2020 06:45
Не сиди в диявольському інтернеті, свічку, і на хутір рити землянку, ох ці перелякані віруни....)
Анонім Показати IP 17 Листопада 2020 13:55
схоже на те.
Луцьк Показати IP 17 Листопада 2020 13:56
Щонебудь придумують аби відмити гроші на різні запровадження. Кому воно треба з населення?! Не дивно,що при таких чиновниках держава в жопі,вибачте,за вислів,а суспільство вже не так хворе на той вірус,як становиться психічно неврівноваженим за подачі з усіх інформативних джерел про загибель людей від вірусу і зростання хворих.Відслідкували би статистику скільки помирають від онкохвороб. Не знають чим ще людей придушити і заставити сидіти дома і не дихати. Бо як показує їхня неправдива статистика,яка за їх даними зростає,то Носіння Масок Не Захищає від віруса!
Н до Луцьк Показати IP 17 Листопада 2020 15:15
Чоловіче як переххворієш тоді напишеш комент. І на рахунок статистики, то вона ще занижена.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus