USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Латвія анулювала ліцензію російському каналу «Дождь»

6 Грудня 2022 17:30
Латвія анулювала ліцензію на мовлення телеканалу «Дождь», що його створили російські журналісти, які переїхали до Риги після початку вторгнення Росії в Україну. Рішення ухвалила Національна рада з електронних ЗМІ.

Про це пише УП з посиланням на Tvnet.

Керівник Нацради Іварс Аболіньш сказав, що рішення ухвалено в інтересах державної безпеки та громадського порядку.

Мовлення «Дождя» у YouTube в Латвії також планують заблокувати. Національна рада проситиме поставити геоблокування каналу на цій платформі, щоб його контент був недоступний у Латвії.

Раніше на телеканалі заявили, що фрагмент передачі зі словами ведучого про «допомогу» російським військовим видалили, а із самим ведучим припинили співпрацю.

Латвійський регулятор NEPLP оштрафував «Дождь» на €10 тисяч за карту, на якій телеканал позначив окупований Крим як частину Росії, і називання російської армії «нашою».

Служба державної безпеки Латвії (VDD) розпочала розслідування у зв'язку із заявами, зробленими в ефірі телеканалу, які викликали підозри у наданні допомоги військовослужбовцям російських окупаційних військ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus