USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Лідера ІДІЛу вбили під час спецоперації США, – Трамп

27 Жовтня 2019 20:29
Президент Дональд Трамп оголосив про вбивство лідера ІДІЛу Абу Бакр аль-Багдаді силами американського спецназу під час операції в Сирії.

«Минулої ночі Сполучені Штати здійснили правосуддя над терористичним лідером номер один у світі», – заявив президент Дональд Трамп у телевізійному виступі з Білого дому в неділю, 27 жовтня, передає Голос Америки.

«Жоден американський військовий не загинув під час операції», але вбили велику кількість бойовиків аль-Багдаді, – додав президент США.

За словами Трампа, лідер ІДІЛу ховався у тунелі і коли намагався втекти, «стогнав, плакав і кричав постійно». Аль-Багдаді ввів у дію ремінь смертника, крім нього, під час вибуху загинуло також троє дітей.

За даними ЗМІ, у спецоперації на території сирійської провінції Ідліб брали участь гелікоптери, літаки-винищувачі та американські дрони.

Раніше, у липні цього року, звіт ООН попереджав, що лідери ІДІЛу є серед тих, хто пробрався на північний захід Сирії, до провінції Ідліб.

Багдаді родом з Іраку, його вважали «найрозшукуванішим чоловіком на планеті», а США пропонували винагороду в розмірі 25 мільйонів доларів за інформацію, яка б допомога здійснити правосуддя над ним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2019 08:54
Американці вивезли, це іхній чувак, знову людей розводять!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus