USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Любомльські освітяни вдвічі переплатили за бруківку для сільської школи?

19 Грудня 2018 15:28
Відділ освіти Любомльської РДА за кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» замовив бруківку для школи у місцевого підприємця за ціною, яка майже вдвічі вища за ринкову.

В редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулись жителі Рівненської ОТГ з проханням перевірити вартість облаштування бруківкою сільської школи, яке вдалось реалізувати за умови співфінансування «50 на 50» Фонду Ігоря Палиці та відділу освіти Любомльської РДА.

Нагадаємо, влітку цього року директор Столинсько-Смолярської школи Рівненської ОТГ Любомльського району Олена Лопошук ініціювала звернення до нардепа Ігоря Гузя з проханням викласти бруківку в дворі школи. Парламентар, своєю чергою, знайшов підтримку у Фонді Ігоря Палиці – тут погодилися придбати бруківку для сільської школи.

Відповідно до процедури, відділ освіти РДА звернувся до Фонду з проханням надати фінансову допомогу в розмірі 50 тисяч гривень для придбання матеріалів; стільки ж відділ освіти виділив на її вкладання. Загалом вартість проекту становила 100 тисяч гривень, які витратили на покупку і викладення 160 м² бруківки. В цих цифрах і засумнівались місцеві жителі.

«Це виходить 625 гривень за «квадрат» разом з роботою. Такі ціни хіба в Києві є, але не на Волині точно», – обурюються місцеві жителі.

Як з’ясувалось, готуючи розрахунки, працівники відділу освіти передали у Фонд Ігоря Палиці накладну від місцевого підприємця ПП «Профтехмонтаж» Валерія Теребухи, який захотів за квадратний метр бруківки 312 гривень. Проте у накладній не вказали ні типу, ні кольору, ні товщини бруківки, через що інженер-кошторисник навіть не зміг перевірити, скільки аналогічна продукція коштує в інших підприємців.

Проте згодом вартістю робіт зацікавилась громада. І, як виявилось, у райвідділі освіти закупили і виклали звичайну сіру бруківку, товщиною 4,5 см.

На той час середня ціна такої бруківки по регіону становила 140-160 гривень за «квадрат», а приблизна вартість робіт із вкладання – 70-100 гривень за м². Навіть якщо не враховувати вартість бордюрів, їх встановлення та мощення майданчику, очевидний факт завищення замовником ціни.

Отож, навіть за мінімальними розрахунками чиновники допустили розтрату на 24 тисячі гривень. Що це: халатне відношення до посадових обов’язків, яке призвело до невигідної покупки, чи змова з метою відмивання коштів благодійників? Питання залишається відкритим, проте обсяги розтрати вражають: при загальній вартості проекту в 100 тисяч чиновники розтратили чверть суми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
21 Показати IP 19 Грудня 2018 16:42
Найкраща бруківка в Україні - це "УА Брук". все інше повний непотріб
Коля Показати IP 19 Грудня 2018 17:07
Замутили ребята тисяч 30 не менше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus