USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Людям, які перехворіли на COVID, достатньо однієї дози вакцини, – вчений

25 Червня 2021 09:28
Людям, які перенесли коронавірусну хворобу, досить зробити щеплення однією дозою вакцини, щоб отримати захист від інфекції.

Такою думкою поділився один із провідних інфекціоністів Італії Маттео Бассетта в коментарі ТАСС, опублікованому 24 червня, передає Кореспондент.

За словами експерта, вакцину необхідно вводити не раніше, ніж через три місяці після одужання.

Читати ще: Захворіти повторно на коронавірус можна вже через 3 місяці, – науковці

«Як показує практика, однієї дози достатньо, але в цьому випадку є сенс здати аналіз на антитіла і, виходячи з результату, вирішувати питання про необхідність другої дози», – зазначив Бассетта.

При цьому, якщо антитіла сформовані в достатній кількості, друга доза не потрібна, запевняє фахівець.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я вперше визнала, що від коронавірусу можна вакцинувати дітей. Однак щеплювати слід насамперед дітей віком 12-15 років із груп ризику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus