USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Захворіти повторно на коронавірус можна вже через 3 місяці, – науковці

17 Червня 2021 07:00
Захворіти вдруге можна досить швидко навіть після важкої форми коронавірусу. В особливій групі ризику опинилися курці і люди із захворюваннями легенів.

Щоб встановити групу ризику та час, коли найвищий ризик реінфекції COVID-19, науковці проаналізували дані понад 9 тисяч людей, які перехворіли на коронавірус у важкій формі. Про це пише УНІАН з посиланням на University of Missouri School of Medicine.

Виявилося, що ризик повторного зараження склав 1%, проте середній час між першим і другим випадком інфекції становив менше 3,5 місяця.

«Це одне з найбільших досліджень такого виду в США і важливо відзначити, що повторне інфікування SARS-CoV-2 після першого зараження можливе, а тривалість сформованого імунітету (після одужання) досі не встановлена», – заявив автор роботи Аднан Куриш.

Читати ще: Науковці виявили зміну основних симптомів COVID-19

Якщо порівнювати тяжкість перебігу хвороби після першого і другого інфікування, то при реінфекції ризики розвитку пневмонії, серцевої недостатності і гострого пошкодження нирок були нижчими. Проте випадки смерті реєстрували.

Ризики реінфікування виявились вищими у людей з астмою, курців і афроамериканців. Попри те, що дослідження демонструє низький ризик повторного зараження COVID-19, не зроуміло, яка ймовірність реінфікування у людей після легкого та помірного перебігу коронавірусної хвороби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus