USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Люди не можуть дістатись додому: у селі на Волині бідкаються, що автобус їздить лише раз на день

17 Травня 2022 19:55
Жителі села Гішин на Ковельщині скаржаться, що до них рідко їздить автобус, а їм треба добиратись і на роботу, і з роботи. Люди кажуть: як тільки почалась війна, вони можуть розраховувати лише на ранковий рейс.

Про це селяни розповіли міському голові Ковеля Ігорю Чайці, який 16 травня провів виїзний прийом у селах Гішин та Доротище Тойкутського старостинського округу. Про це інформують у Фейсбуці на сторінці міської ради.

Як повідомив під час зустрічі з селянами начальник управління економічного розвитку та торгівлі Юрій Кондратович, їхній структурний підрозділ уже взявся вирішувати це питання. Проте необхідно пройти низку процедурних моментів, аби уже у межах громади провести конкурс на маршрут Ковель-Гішин-Доротище.

Жителі Заріччя, своєю чергою, аби поспілкуватися із міським головою зробили перерву у своїх городніх справах. Кажуть, що на прийом до Ігоря Чайки у Доротище їх привело питання, яке турбує усіх односельців – організація у них ринку. Йдеться про те, аби підприємці мали змогу приїжджати у Заріччя у визначені дні та торгувати.

Міський голова одразу доручив начальнику відділу містобудування та архітектури Людмилі Мурай та Аллі Лонюк разом зі старостою підшукати земельну ділянку, яка згодом служитиме для цих потреб.

«Для нас важливо, щоб людям жилось комфортно та зручно у кожному селі нашої громади. Це питання ми розглянемо, вивчимо і староста неодмінно поінформує про прийняте рішення. Особисто буду тримати все це на контролі», – запевнив мер.
Також міський голова пообіцяв, що думка заріччан буде врахована і під час перейменування вулиць у їхньому селі.

Такі зустрічі у селах з керівництвом громади будуть відбуватись і надалі. Міський голова вважає, що мешканці старостинських округів мають безпосередньо спілкуватись з владою задля отримання кваліфікованої допомоги.

Наступний виїзний прийом міського голови відбудеться у Ружині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Марта Показати IP 18 Травня 2022 07:03
А є ще таке село як Качин Камінь-Каширського району,куди взагалі не їздить автобус.Людям теж немає як добиратися на роботу.Вони змушені іти 9 км щоб добратися до автобуса
Олександр Показати IP 18 Травня 2022 07:55
Тю. Автобус у них їздить раз на день. Луцьк-Ватин вже місяці три як взагалі відсутній і нічого.
Волиняка Показати IP 18 Травня 2022 14:56
Ну якщо пазікі на газу пустити то можна їздити.Не так комфортно але їдете.Газу повно на заправках і черг нема.
Валентина Показати IP 18 Травня 2022 23:52
Я теж скажу за автобус Личини-Качин-Ковель що дійсно людям нема чим добиратися, а таке село як Гішин 2 км від асвальту можна і пішки на рейсові маршутки сідати і їхати, там недалеко
Патріот Показати IP 19 Травня 2022 20:53
В Луцький ОТГ є такі села як Озденіж автобус ходить 2 рази в тиждень… с.Буків автобус не ходить взагалі. Люди щодня повинні долати понад 5 км в одну сторону

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus