USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Локдаун в Україні: Кабмін посилить карантин з 8 січня

9 Грудня 2020 15:44
Кабінет міністрів назвав дати посилення карантину в Україні – з 8 січня до 24 січня включно.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 9 грудня, пише Бабель.

Згідно з ухваленим рішенням, з 8 січня в Україні буде заборонено працювати:

- кафе, барам, ресторанам (окрім на виніс та на доставку, а також закладів харчування в аеропортах); у готелях ресторани працюватимуть з 6-ї до 11-ї години (окрім замовлення їжі в готельний номер);

- торговельно-розважальним центрам (окрім купівлі товарів першої необхідності);

- закладам культури, фітнес-залам, басейнам та салонам краси;

- закладам розважальної діяльності та культури (окрім роботи історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаних із виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема кіно- та відеозйомки – за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (окрім акторів під час знімального процесу) респіраторів або захисних масок;

- продовольчим та непродовольчим ринкам.

До того ж на час локдауну заборонено відвідувати заклади освіти (окрім дошкільної освіти) та проводити будь-які масові (розважальні, спортивні, соціальні, рекламні та інші, зокрема новорічні) заходи, окрім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та спортивних заходів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів, за умови дотримання учасниками відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Водночас у Кабміні уточнили, що діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом.

Окремо в уряді визначили перелік товарів та послуг першої необхідності:

- продукти харчування, лікарські засоби, вироби медичного призначення, засоби гігієни, засоби зв’язку, ветеринарні препарати, корми;

- пальне;

- а також надання фінансових послуг, діяльність фінансових установ та інкасація і перевезення валютних цінностей, діяльність операторів поштового зв’язку, медична та ветеринарна практики, діяльність автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність із технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів.

Зазначимо, за попереднім записом можна буде потрапити і до перукарень та салонів краси, а торгувати іншими групами товарів дозволять за умови здійснення адресної доставки замовлень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Батьки Показати IP 9 Грудня 2020 15:59
Салони краси більше треба як стоматолог?????? Як усім то усім! В салонах краси в луцьку щокрема ще каву пють і не тільки
Лучанин до Батьки Показати IP 9 Грудня 2020 18:09
Уважно читайте статтю. "закладам культури, фітнес-залам, басейнам та салонам краси"
не розумію... Показати IP 9 Грудня 2020 16:16
...якщо вже карантин то чому з 8 січня? вводьте з першого...а то всі будуть ходити, цілуватися на свої "свята", а коли вже треба йти працювати то - карантин...до ср@ки ваш такий карантин...як і "вихідного дня"...як і будь-який карантин...як і всі ви!!!
Психопланетарій, Лип Показати IP 9 Грудня 2020 16:41
Повністю згідний і підтримую введення в Україні - заходів щодо карантинних обмежень. З одним не згідний. Карантинні обмеження треба запроваджувати не з 08 січня 2021 року, а з 20 грудня 2020 року і не відміняти заходи доти і до тих пір поки не виникне потреба. А портеба така: коли реєстрація інфікованих хворих на коронавірус в Україні різко піде на спад хоча на 50% (наприклад було в листопаді 2020 року зареєстровано випадків зараження коронавірусом 10000 громадян, а у грудні 2020 року вже стало інфікованих хворих 5000 громадян, а в січні 2021 року всього 2500 громадян), значить запровадження в державі заходів карантину принесло позитивний результат, є підстави карантинні обмеження відмінити.
!!! до Психопланетарій, Лип Показати IP 9 Грудня 2020 17:31
Зразу видно людину, яка працює на державній службі)) Ви всі вдома сидіть, а мені держава і так на картку і заробітну плату принесе і трудовий стаж. Одне не подумав, що твоя заробітна плата, як раз і формується з наших податків) Н е будемо працювати, не буде податків, не буде в тебе ЗП.
Лучанка до !!! Показати IP 9 Грудня 2020 18:07
Бюджетники також податкі платять,та й не малі.
бюджет до Лучанка Показати IP 9 Грудня 2020 21:02
з бюджету в бюджет...ахахахахахахахаха
Право на працю Показати IP 9 Грудня 2020 16:47
Право на працю гарантує Конституція!!! Наших п'ятьох дітей кабмін буде годувати????!!!!
правовик до Право на працю Показати IP 9 Грудня 2020 21:07
А як в інших країнах? Сказали закрити - закрили і ніхто і не пікне! А пікнуть - штраф!!! Поцікавтесь як у Китаї виховують таких незадоволених! От тому там і побороли хворобу! А наші, а що наші - так таким і треба!!!
Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 9 Грудня 2020 17:13
Хто з українців буде працювати у святкові дні, що ви несете брєд якийсь??? Годувати все годувати, коли ви вже понаїдаєтесь. Чесне слово. 95% населення України з 20 грудня 2020 року по 14 січня 2021 року аж до дня Василя вже фактично не працює - п'ють горілку, напитися не можуть. Давай їм тільки холодцю побільше і оселедця під шубою, а комусь ще давай кутю з варениками і сала смаженого побільше з ковбасою пальцем пханою. А ви кажете дітей ваших - годувати нічим.
Право на працю до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 9 Грудня 2020 17:30
А ви коли вже понапиваєтесь?
хочу норм. жити до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 9 Грудня 2020 17:42
я буду працювати, бо хочу свою сім'ю гідно забезпечити! хочу поїхати в теплі краї, хочу комфортний і безпечний автомобіль, хочу гідне житло і хочу їсти смачний холодець, олів'є і оселедець під шубою не 3 рази в рік, тоді, коли захочу!!!
1+1 до хочу норм. жити Показати IP 9 Грудня 2020 20:15
Як жиди захочуть,так лосюки будуть жити
Закушувати потрібно до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 10 Грудня 2020 10:18
"Чесне слово. 95% населення України з 20 грудня 2020 року по 14 січня 2021 року аж до дня Василя вже фактично не працює - п'ють горілку, напитися не можуть." БРЄД!!! " !!! до Психопланетарій, Лип" на допомогу цій люддині!!!
Анонім Показати IP 9 Грудня 2020 20:43
Це все маячня,але комусь це вигідно.
читач Показати IP 9 Грудня 2020 21:02
Нарешті!!!
поРадник Показати IP 9 Грудня 2020 21:19
Німці посилюють карантин НА свята, оскільки: а) люди менше будуть їздити і зустрічатися; б) це найменш болісно для економіки! Ми - ПІСЛЯ! Оскільки, а інакше рейтинг впаде. У підсумку: люди будуть відпочивати ДО Нового року (католицьке Різдво), під час, після (православне Різдво), а потім, коли світ вийде на роботу, у нас почнеться локдаун. Геніально! При цьому боюся, що у нас підскочить кількість хворих після свят, що жоден локдаун не врятує. Якщо оголошувати, то як німці але наші розуму не мають!
Лучанка Показати IP 9 Грудня 2020 22:23
А що на рахунок транспортних сполучень,потягів наприклад ?
Лучанин Показати IP 10 Грудня 2020 09:57
Як вже дістав цей уряд! Яка мета карантину, в принципі?!!! Похоронити малий і середній бізнес!!!! Пропихнути чергову закулісну аферу, ціною наших життів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus