USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ломбарди Волині – то «тіньовий» ринок, - податкова

25 Жовтня 2011 13:53
Усі підприємства не з Волині, які хочуть зареєструватися на території області, будуть проходити контроль не лише податківців, а й голів відповідних райдержадміністрацій і мерів міст.
Такий усний наказ 25 жовтня під час засідання колегії ОДА дав губернатор Борис Клімчук.
«Приходить новий рік, і дуже багато підприємств, які не звідси, а десь з інших регіонів, шукають собі місця нової реєстрації. Я хотів би попросити, щоб ніхто не давав наперед ніяких зобов’язань», - зазначив голова Державної податкової адміністрації в області Микола Гринюк.
Він доповів, що нині на території регіону вже зареєстровані підприємства, які діють на Волині, однак до бюджету прибутку не дають. Зокрема це стосується ломбардів.
«Ці ломбарди в принципі не приносять доходів в бюджет. Тому що в основному юридичні особи – Дніпропетровськ, Київ, інші регіони. Тут вони скуповуються, десь воно везеться і ми не бачимо як. І це – колосальний «тіньовий» ринок», - зазначив Гринюк.
Податківець каже, що ця сфера потребує посиленої уваги. Нині волинським податківцям відомо про 29 ломбардів, які зареєстровані на території краю.
«Давай домовимося раз і назавжди: вся нова реєстрація проходить через голову районної державної адміністрації і міського голову. То не так багато. Це не стосується волинських, наших, які реєструються, а тих, хто приходить. Дайте команду реєстраторам, аби вони кожен рух звіряли з вами», - зазначив Борис Клімчук.
«Не дай Бог хтось щось проґавить. Я не буду це письмово оформляти, але усна моя вказівка прийнята до виконання» , - додав губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
VSC Показати IP 25 Жовтня 2011 15:19
Абалдеть, закону побоку - "кожен рух звіряли з вами". Это что? Маразм или идиотизм? Этот, типа губернатор, про закону Украины, как таковые, что-то слышал? Проведите ему правовой ликбез, расскажите про порядок регистрации физических и юридических лиц.
Остап Показати IP 25 Жовтня 2011 15:25
Тпрррр... "команду реєстраторам" ... мабуть реєстратори діють згідно з чинним законодавствомі нереєструвати не мають права. А чого тільки ломбарди попали в немилість, а банки (філії), а страхові(філії і представництва) і т.д. Весь бізнес побудований на тому щоб консолідувати податки в одному місці (не Луцьку в даному випадку) і платити в державу там де це потрібно їм.
Валерій Показати IP 25 Жовтня 2011 16:40
Такі висловлювання чиновників треба заносити в "Хіти тижня, місяця, року". Провести голосування за найуспішніший вислів, а потім присудити "Оскар" горе-чиновнику.
Бомба Показати IP 25 Жовтня 2011 17:29
Петрович,з головою інколи дружиш ? Що ти несеш ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus