USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Лондон готує санкції проти корумпованих російських чиновників

11 Березня 2018 15:39
У Британії обговорюють введення санкцій проти росіян, підозрюваних у корупції та зловживаннях у сфері прав людини – Лондон готується заборонити в’їзд порушникам.

Представники консерваторів розповіли, що зараз зі старшими міністрами британського уряду ведуться консультації про внесення британського версії так званого "акту Магнітського" у закон про санкції, який зараз проходить через парламент. Про це інформує Європейська правда з посиланням на Sky News.

"Акт Магнітського" був схвалений у США в 2012 року. Він спрямований на покарання російських чиновників, причетних до смерті адвоката Сергія Магнітського, який розслідував корупцію серед посадовців.

Обговорення можливого схвалення "акту Магнітського" в Британії розпочалося ще до спроби вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Утім, вважається, що справа Скрипаля зробить внесення "акту Магнітського" до закону більш вірогідним.

Видання The Telegraph повідомляє, що глава МЗС Борис Джонсон і міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд уже домовилися, що Лондон запропонує свою версію "акту Магнітського". Зокрема, готуються обмеження, що передбачають невидачу віз і замороження активів.

У США у 2012 році, а згодом і в ЄС, прийняли закон (більш відомий як "список Магнітського) про заборону в'їзду 18 російським чиновникам-корупціонерам, причетних до смерті юриста Сергія Магнітського у 2009 році. Російський правозахисник розкрив злочинну схему, за допомогою якої співробітники МВС і російські чиновники відмивали мільярди. Наразі у списку понад 40 прізвищ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинь Показати IP 11 Березня 2018 15:51
При чому ваш сайт до новин Лондона. Не приший кобилі хвіст

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus