USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЛПЕ хоче знайти спосіб використовувати закуплені валідатори

30 Січня 2018 15:13
ТОВ «Системний зв'язок», відключивши систему електронного обліку пасажирів Луцького підприємства електротранспорту ще влітку 2017 року, зараз вимагає від підприємства 2 мільйона гривень за невиконані роботи по укладеному договору.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 30 січня.

Виконувач обов’язків директора КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц розповів, що договір щодо проекту валідаторів було укладено ще у грудні 2016 року з ТОВ «Системний зв'язок» міста Тернопіль, а загальна вартість проекту склала 3,112 мільйони гривень.

Відповідно до договору, йшлося про забезпечення електротранспорту в Луцьку системами обліку пасажирів, оповіщення та GPS-навігації.

Роботи з облаштування систем, зокрема тестування валідаторів, розпочалися у квітні-травні, однак уже 1 червня ТОВ «Системний зв'язок» відключило систему від головного сервера.

«Система ручних валідаторів є незадовільною, вона не показує реальний облік пасажирів, як пільговиків, учнів, так і повного платника. Це система недостовірний обліку, я не бачу в ручних валідаторах користі для підприємства та громади міста Луцька», – наголосив Володимир Пуц.

Він повідомив, що, відповідно до проведеного тендеру, роботу системи мало контролювати саме ТОВ «Системний зв'язок», яке зараз у судовому порядку вимагає від Луцького підприємства електротранспорту 2 мільйони гривень за обслуговування серверу.

«Ці 2 мільйони – це питання для міського бюджету… Уже в лютому будуть перші судові засідання», – поділився Володимир Пуц.

Він зазначив, що, на його думку, автоматизована система обліку пасажирів має працювати на стаціонарних валідаторах, а не на ручних, до того ж із трьома картками (для пільговиків, учнів і повних платників).

«Значну частину платних пасажирів через систему ручних валідаторів ми упускали. GPS-навігації працювала неналежно, адже не видно було відхилення від графіку», – сказав виконувач обов’язків директора підприємства електротранспорту.

Депутат Павло Данильчук відзначив, що загалом тендер, який відбувався у 2016 році, досить сумнівний. За його словами, потрібно було проводити замість одного тендеру взагалі три: окремо по системах забезпечення, окремо по валідаторах і окремо по підприємству, яке би налагоджувало роботу.

«Першою чергою ми маємо врятувати ці 2 мільйони гривень міського бюджету та знайти використання придбаним валідаторам», – наголосив обранець громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Смл Показати IP 30 Січня 2018 23:08
Треба ше на зупинку там є терминаль для поповненя ше добав GPS для тролейбус і марштрутив подибно як ''мак-луцьк,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus