USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

130 тисяч збитків: засудили трійку спільників, які купували зношені запчастини для Луцького підприємства електротранспорту

15 Квітня 2024 17:19
Три роки позбавлення волі кожному – на Волині винесено вирок трьом посадовцям КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Про це інформує прокуратура Волині.

Трьох посадовців комунального підприємства «Луцьке підприємство електротранспорту» – директора, головного інженера та менеджера із постачання – визнано винуватими у вчиненій шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб розтраті коштів (ч. 3 ст. 191 КК України).

Суд призначив кожному із них покарання у виді трьох років позбавлення волі із позбавленням на рік права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, та організаціях всіх форм власності.

Прокурори Волинської обласної прокуратури довели, що у 2015 році спільники уклали із суб'єктом господарювання договір про поставку запчастин для підприємства та сплатили кошти за розукомплектовані, фізично зношені, пошкоджені запчастини до контактної мережі тролейбусів, які не відповідали переліку, зазначеному в накладних.

Окрім того, запчастини були без відповідної технічної документації та сертифікатів, які б підтверджували їх відповідність обов’язковим вимогам нормативних документів, чинних в Україні, а тому не могли бути використані за призначенням на ЛПЕ.

Таким чином незаконними діями посадовців підприємству було завдано матеріальної шкоди на суму понад 130 тисяч гривень.

Слід нагадати, що у 2015 році ЛПЕ очолював Ігор Домбік, якого звинувачували у зловживаннях і махінаціях. Після нього підприємством керував Ігор Грицюк, якого звинувачували в розтраті майна, а колектив мав численні претензії до його роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
турист Показати IP 15 Квітня 2024 17:56
Анатолій Тимощук тоді був директором?
Микола Показати IP 15 Квітня 2024 18:45
Так а Мурашко Петра за що засудили??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus