USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанам, які хотіли повернути квартиру, продану за борги, відмовили у позові

22 Листопада 2017 13:09
Родина з Луцька, у якої відібрали квартиру за комунальні борги, після тривалих судових тяганин таки може опинитися на вулиці. Екс-власникам відмовили у позові, а єдина в Україні продана з аукціону квартира дісталася новому господарю.

Незважаючи на заяви адвокатів про неточності та грубі помилки у виконавчих документах та оцінці житла, Луцький міськрайонний суд виніс рішення у справі на користь покупця, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Торік, коли квартиру Олександра Швейгера продали за комунальні борги через електронні торги, історія набула особливого резонансу. Це перший і поки єдиний такий випадок в Україні. Новий власник придбав квартиру за понад 400 тисяч гривень.

Родина Швейгерів 11 місяців у суді відстоювала своє право на квартиру на вулиці Євгена Коновальця, що продали з електронних торгів «СЕТАМ». Придбав житло покупець з прізвищем Вороблевський. Борги ж за квартиру мали погасити грошима, отриманими з продажу помешкання. Проте Швейгери таке рішення виконавчої служби вирішили оскаржувати в суді.

І вже 21 листопада Луцький міськрайонний суд заверших слухання у цій справі: екс-власникам було відмовлено у позову.

Захисники Швейгерів, своєю чергою, вважають договори про оцінку майна та визначену вартість -несправедливими. Та зазначають, що безпосередньо на торгах квартира була вказана за адресою, якої в Луцьку, фактично, не існує. Тобто в документах була вказана вулиця Коновальця, а не Євгена Коновальця. І загалом, на думку адвокатів, лот був описаний не правильно. Проте адвокати стверджують, що рішення про відмову у задоволенні позову Швейгерів прогнозоване. Суд, зі слів адвоката, вважає неточності та помилки в документації та дії виконавчої служби на підставі чернеток документів – не грубим порушенням.

Відстоює таку думку і представник виконавчої служби. «Головною умовою, що повинна бути встановлена судами при скасуванні торгів, є наявність порушень, що могли вплинути на результат торгів. В даному випадку немає таких порушень», - каже представник виконавчої служби Лілія Радчук.

Заперечують адвокати і продаж усієї квартири, адже житло Швейгерів перебуває у співвласності онука та бабусі. Борг бабусі вираховували з її пенсії, тож вона мала б володіти половиною квартири і надалі.

Зі слів адвоката родини Швейгерів Олега Лягутка, вони допускали, що може бути відмова, хоча і сподівалися на більш позитивний результат. Та додав, якщо родина захоче, то рішення будуть оскаржувати у апеляційному суді.

Чи оскаржуватимуть рішення Луцького міськрайонного суду родина Швейгерів наразі невідомо. Але їх квартира і досі належить невідомо кому, а борг не просто «висить», а зростає щодня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
11 Показати IP 22 Листопада 2017 13:53
В європейській Україні .тепер чекає таке всіх
сергій Показати IP 23 Листопада 2017 23:28
А де самі бувші власники квартири? Чого їх тут немає в суді?Якщо вони вважають,що неправильно з ними вчинили,чому не кричать,не просять суд ...А що - рильце в пушку? Ось так завжди - нещасні пенсіонери за мізерну пенсію вибиваються з усіх сил,але несуть копійчину в банк і оплачують своє житло. А молодий 27-літній лоботряс проваляв дурку і що? Втратив житло. Да ще з такими адвокатами ...,де він їх найшов?*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus