USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00

Лучанка кидала скляними банками у муніципалів, які демонтували старі шини

3 Квітня 2023 23:21
У Луцьку на Гулака-Артемовського жінка кидала в працівників департаменту муніципальної варти скляні банки з вікна свого будинку.

Це трапилося у понеділок, 3 квітня під час планових робіт із демонтажу автомобільних шин із дворів міста, пише Конкурент.

За словами заступника керівника департаменту Романа Кулика, рішення про демонтаж автомобільних шин у дворах Луцька прийняв виконавчий комітет Луцькради.

«Автомобільні шини є нічим іншим, як звичайним засміченням території міста Луцька. Звісно, що більшість людей звикли до автомобільних шин у дворах, але насправді це відходи. І не прості відходи, а високотоксичні і небезпечні. Вони під дією сонця, опадів виділяють шкідливі речовини, які є небезпечними для життя і здоров'я людини. Саме тому виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про демонтаж автомобільних шин», – каже він.

Станом на зараз затверджено вже близько 80 адрес по Луцьку, і відсьогодні департамент муніципальної варти почав вивозити ці шини, які часом просто накидані купами у дворах багатоквартирних будинків.

Люди реагують по-різному. До прикладу, мешканка одного з будинків на вулиці Гулалка-Артемовського кидала в представників департаменту, які приїхали забирати шини, скляні банки. Роман Кулик каже, що ніхто не постраждав. Але конфлікти у їхній роботі трапляються нерідко.

«Жінці не сподобалося, що проводиться такого роду демонтаж. Вона почала агресивно реагувати. Якби вона спілкувалася віч на віч із нами, то можливо, конфлікт вдалося б врегулювати. Однак, жінка спілкувалася з нами із свого помешкання. Це пані поважного віку, агресивно налаштована. І коли людина в такому стані – їй важко щось пояснити. Ми повідомили, що демонтаж проводиться відповідно до рішення виконавчого комітету. Що це все законно. І якщо вона вважає такі дії неправомірними – то може звертатися в поліцію, якою вона нам погрожувала, або на гарячу лінію Луцької міської ради», – зауважив інспектор департаменту Павло Каращук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Лучанин Показати IP 3 Квітня 2023 23:32
Дуже вдала фотографія. Доглянутий двір, чисто, шини гарно пофарбовані, пороблені маленькі клумби - зроблено з любов'ю і для мешканців і в тому числі для дітей. Муніципали як завжди це знищиили. А міськрада вже представила альтернативу (цікаво за чий рахунок) чи в зруйнованому дворі жити буде краще?
Лучанин Показати IP 4 Квітня 2023 01:04
Рішення про демонтаж шин правильне. Це дійсно токсичній відходи, які забруднюють навколишнє середовище. Але не зрозуміло, чому із цих шин потім у роблять крихту, з якої у тих самих дворах роблять спортивні площадки?
Оля Показати IP 4 Квітня 2023 02:01
Легче косити
Петро Показати IP 4 Квітня 2023 02:06
Тепер на дитячому майданчику буде парковка машин, а газони стануть схожі на танкодром по "ландшафтному дизайну".
Анатолій до Петро Показати IP 6 Квітня 2023 11:16
Я теж проти шин. Замість шин можна встановити бетонні або залізні стовпчики.
Я Показати IP 4 Квітня 2023 06:47
Чому муніципали не оштрафують хуліганку скляна банка становить загрозу життю людини тому її треба притягнути до відповідальності а не воювати з бабками на базарі
Петро Показати IP 4 Квітня 2023 07:41
Навпроти центрального парку зліва від фонтану - кладовище фарбованих шин. Їх там до тисячі. Це така, свого роду, "прикраса" міста і приватних ділянок. Мені соромно перед приїжджими за це шинне кладовище, за місто, та й ще перед парком. А на подвір*ї будинку вулиці Глушець (за автозаправкою навпроти філармонії - перший будинок, якщо їхати в сторону ринку), господарі, очевидно, збирали сміття впродовж кількох поколінь. Там воно лежить роками в штабелях. Ще менш приваблива картина зверху по вул. Глушець. Там рельєф і з гори спускають сміття донизу, не виходячи з хати. Зараз особливо видно, поки не зазеленіло. І це напроти Київського Майдану. Хто б провів екскурсію для голови ВДА? Три хвилини ходьби від "резиденції". Зрозуміло: приватна власність, недоторканість і інші формальності, але хоч би якось впливати на цих смітникарів можна?! У Львові (працюю там), муніципальна влада вирішує такі проблеми дуже різко - великі штрафи підштовхують до порядку.
Дідо до Петро Показати IP 4 Квітня 2023 08:57
Я , коли бачу якесь неподобство( обірваний дріт, яма на дорозі чи якусь загрозливу ситуацію) через мобільний додаток сповіщаю службу швидкого реагування). Я вам скажу що в 90 відсотків випадків питання вирішується. Скажу відразу , мої сусіди в таких випадках лають владу , але подзвонити на гарячу лінію всі бояться.Або лінуються.
Петро до Дідо Показати IP 4 Квітня 2023 16:55
Молодець, дідо. Ти - наша людина. Я теж так роблю. Ми не повинні стояти осторонь. Це наша країна.
Саша Показати IP 4 Квітня 2023 08:27
Коли автомобільні шини на авто то вони не виділяють шкідливих речовин, а коли вони на подвір'ї тоді дивним чином починають виділяти шкідливі речовини. А жителів цих будинків прошу готуватись до паркунів на газонах, дитячих майданчиках і по бордюрах.
Лучанин до Саша Показати IP 4 Квітня 2023 23:49
Та почитайте вже фахові статті про ті шини і не робіть марного галасу, ніби там грошові заощадження в людей із матраців забирають. Із тих шин реально виділяються шкідливі речовини, тільки не на дорозі, а безпосередньо у дворі під вікнами. Потім дивуєшся чому європейці до 90 живуть, а в нас до 60 не всі дотягують.
Йййо Показати IP 4 Квітня 2023 08:33
Чим би дитятко не тішилося або завжди свіжа робота у муніципалів!
Правда Показати IP 4 Квітня 2023 09:43
Закопувати шини в землю і ще їх фарбувати-це повна дурість і тупість.
5 Показати IP 4 Квітня 2023 10:03
Сьогодні бабця кидає склянні банки у муніципалів,а завтра скине їх якійсь дитині на голову. Якщо людина поводиться так агресивно і становить загрозу для оточуючих,то чого її не забрали на примусове лікування?Це ж не жарти! Завтра їй здасться,що діти під вікном занадто голосно сміються і все може закінчитися трагедією.
Паритет Показати IP 4 Квітня 2023 22:49
Бабка в муніціпалів запустила банкою, а муніціпали у відповідь банкою запустили у бабку !
Ніхто Показати IP 5 Квітня 2023 20:25
Всю цю двіжуху влаштували тільки для того щоб намити грошей з бюджету....а не для того щоб користь людям чи довкіллю зробити)))
Лучанка Показати IP 15 Квітня 2023 10:28
На Відрядження 14,16 за експрес там тамом цілий двір в колесах.Надіюся їх теж приберуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus