USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Лучанка показала, як у Токіо цвітуть сакури

3 Квітня 2021 15:13
Найраніше за понад 1200 років у Японії цьогоріч зацвіли сакури. Пік цвітіння цих неймовірно гарних дерев припав на 26 березня.

Щороку сакури зацвітають усе раніше. Учені припускають, що це, найімовірніше, через глобальні зміни клімату, йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1».

Цвітіння сакур японці називають ханамі. Щороку вони покидають усі свої справи, щоб погуляти у парках з рідними і друзями та насолодитися красою.

Лучанка Олена Федонюк нині мешкає у Токіо. П’ять років тому дівчина поїхала до США навчатися, працювала у Масачусетському технологічному університеті, а торік переїхала до Японії. Наразі 25-річна Олена працює в Токійському технологічному інституті.
«Я дослідниця. Моя спеціалізація – біологія, – розповідає дівчина. – До Токіо я приїхала з чоловіком, він японець. Після роботи у США він вирішив, що час переїжджати додому, а я поїхала з ним».

Олена додає: сакура з давніх-давен є національною квіткою Японії.
«Мені здається, що люди просто ловлять момент, коли вони можуть вийти і насолодитися цією красою, – усміхається дівчина. – Японці кажуть, що цвітіння сакури таке ж швидкоплинне, як і людське життя. Зараз ми ловимо останні миті цвітіння сакури. Вона дуже швидко зацвіла і надзвичайно швидко перецвітає. Це явище японці ніжно називають ханако букі, що означає «сакура, яка опадає, схожа на сніг».
Олена Федонюк каже: до парків люди приходять на пікніки цілими родинами й обідають під останніми квітами сакури.

Фото зі сторінки Олени Федонюк в інстаграмі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus