USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанка просить місто забрати у неї землю

21 Січня 2022 20:42
Лучанка звернулася до луцьких депутатів із проханням повернути земельну ділянку на вулиці Польовій, 24 у власність міської громади.

Про це стало відомо під час засідання земельної комісії Луцької міської ради.

Як проінформувала заступниця керівника департаменту містобудування та земельних ресурсів Софія Гула, до міської ради звернулася громадянка Єрошкіна зі зверненням щодо відмови користування земельною ділянкою на вулиці Польовій, 24 площею 1,7 сотої.

«Це був договір оренди землі. Власники хочуть відмовитися від користування цією територією, і вже навіть перенесли паркан. Для того, щоб повернути земельну ділянку у комунальну власність, по завершенню дії договору оренди, потрібно скласти акт прийому передачі. Його підписує міський голова і користувачі землі. Орендна плата закінчується в момент реєстрації акту прийому передачі. Договір оренди вже закінчився», – зазначила доповідачка.

Натомість голова комісії Олександр Козлюк зауважив, що вищезгадана земельна знаходиться між двома іншими наділами, тому її не вийде виставити на аукціон.

«Хата на мені, але там живуть мої батьки. Сусід вибудував паркан і там фактично нічого не росте. Для того, щоб користуватися землею, потрібно зібрати купу документів. Це дуже великі кошти, а мої батьки – пенсіонери», – заначила користувачка ділянки.

«У нас завжди всі просять землю, а ви відмовляєтесь. Це нонсенс. Лишіть цю землю собі, дітям потім буде», – вмовляв жінку депутат Євген Ткачук.

Лучанці роз’яснили, що для того, щоб відмовитися від землі, їй потрібно звернутися в ЦНАП із заявою про повернення земельної ділянки в комунальну власність.

Однак заявниця наполягла на передачі ділянки громаді, тож депутати рекомендували департаменту містобудування підготувати акт на повернення земельної ділянки.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олесь Показати IP 21 Січня 2022 21:10
Видно мае гарних сосідів і даром нехоче . Жалко жінку ...депутати тоже молодці ...невже неможна допомогти і зробити приватну власність за пільгами якимись . Жлобство якесь.
Ввв Показати IP 22 Січня 2022 07:40
Ото держава... Люди вже немають грошей на документи..бо треба на прожиття..
Андрій Показати IP 22 Січня 2022 09:44
То ділянка з хатою?
Лев до Андрій Показати IP 22 Січня 2022 20:34
Нє, то ділянка між парканами з деревами. На площі 1,7 сотих хіба курник поставити. Або кіоск)
Детектив Підозрюк Показати IP 22 Січня 2022 10:39
Там за оренду ппц сколько хотят
Ідея задаром ! Показати IP 22 Січня 2022 10:44
Готова ділянка під кіоск з ковбасою - сама в руки проситься ! Правда члєни комісії ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus