USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани бояться відстоювати своє майно, щоб не побили

31 Січня 2014 11:48
Чимало мешканців будинку № 5 на вулиці Вавилова у Луцьку по кілька разів робили ремонти в квартирах через дірявий дах, а потім, за власні кошти, ще й ремонтували дах. Одні у комунальників відсудили затрачені на ремонт даху гроші, інші ж мешканці навіть імен своїх не називають, мовляв, «не хочемо, бо ще поб’ють нас».

Починаючи з 2010-го року люди, на умовах співфінансування з жеком, почали латати дах, купуючи матеріали.
Ремонт обійшовся кому у 2 тисячі гривень, а кому у 2.5 тисячі гривень.

«У нас бумаг про письмові домовленості не було, то що ми зараз зробимо!? Та і не називайте моє ім’я в своїй статті, щоб не побили потім», - кажуть жителі квартири на 9-му поверсі.

Пригадують, що свавілля жеківців, їх байдужість немала меж: «Як забилася водостічна труба з даху - дзвонили, ніхто не хотів прийти почистити, а на даху вода стояла. Щодо ремонту покрівлі зверталися неодноразово, але відмовляли, мотивуючи недостатнім фінансуванням».

Інші мешканці квартири на 9-му поверсі кажуть, що завдяки письмовій домовленості з ЖКП №3 вдалося повернути власні кошти через суд: «Тут директорів міняють раз за разом. Була домовленість, що ми даємо гроші на матеріали, а нам їх повернуть. Змінили директора, а той не хотів повертати кошти. Ми пішли в суд і виграли. Так вони ще й мали наглість в апеляційний подавати, який також програли. Тепер знову новий директор».

Директор ЖКП №3 Руслан Юлдашев запевнив, що вже таких проблем виникати не буде, адже систему співфінансування не використовують. Мовляв, торік підняли тарифи за утримання будинків і тепер усе самі роблять: «По цьому будинку, на Вавилова, 5, ми залатали дах повністю. У двох під’їздах зробили ремонт, у ще одному зробимо цього року й наступних. Тут зараз є інша проблема, що ми перевиконали бюджет робіт по цьому будинку, а мешканці боргують нам 28 тисяч гривень».

Доки у мешканців не відновилася довіра до роботи комунальників, їм на голову «впала» ще одна проблема: неякісно прокладені мережі зв’язку псують покрівлю.
На сьогодні вже вдалося зв’язатися з представниками фірм, які виправляють недоліки.

Хоча непорозуміння, в певній мірі, вичерпані, однак з наслідками доведеться боротися самотужки, збираючи гроші на чергові ремонти в квартирах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Семен Показати IP 31 Січня 2014 12:11
Что теперь поделаешь. Дешовый интернет хотят все, вои и сверлят дырки где попало. А потом претензии. В своем доме тянуть провод как на этих фото никто бы не посмел.
вася Показати IP 31 Січня 2014 12:55
Таких криш по ЛУЦКУ нараховується більше 800,а владі НАС РАТЬ....
Лучанка Показати IP 31 Січня 2014 13:18
самі засралися, кривіцькому прівіт
MAN Показати IP 31 Січня 2014 15:06
З фото видно, що там кожен тільки за свою шкуру дбає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus