USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани боргують за теплопостачання понад 50 мільйонів

20 Жовтня 2018 11:49
Заборгованість споживачів за опалення станом на початок опалювального сезону цьогоріч значно вища, ніж торік. Зважаючи на підняття тарифів, очікують, що вона може збільшуватися.

Про це йшлося під час восьмого випуску проекту «Звіти.Наживо» в ефірі UA:Волинь 19 жовтня.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що найбільшою проблемою підприємства є борги держави перед ним – не виконані зобов’язання з повернення пільг та субсидій, зараз цей борг становить понад 20 мільйонів гривень, також не повернені кошти ПДВ, через вкрай малий обсяг оборотних коштів на підприємстві є борги з виплати заробітної плати.

Окрім цього, досі накладений арешт на рахунки ДКП «Луцьктепло», вільні лише інвестиційні рахунки по ЄБРР. Остаточно не вирішена проблема з фірмою «Тепелен». Щодо боргів населення, у минулий опалювальний сезон підприємство входило з боргом у сумі 16 мільйонів, а цього року борги споживачів значно вищі.

Станом на 1 жовтня за послуги централізованого теплопостачання лучани боргують 50,168 мільйона гривень. Загалом нараховується 7588 рахунків населення, за якими жителі міста боргують кошти за теплопостачання. Водночас, ДКП «Луцьктепло» не має суттєвого впливу на боржників, зважаючи на те, що потрібно щоразу сплачувати судовий збір та авансування виконавчих проваджень. Виконавчі провадження зазвичай повертаються на підприємство у зв’язку з відсутністю майна у боржників.

Директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Юрій Крась зауважив, що борги населення є загальноукраїнською проблемою, тому що, наприклад, пенсіонери не можуть оплачувати суми у 4-5 тисяч гривень, цьогоріч держава надає менше субсидій, борг збільшується, тому, що люди фізично не можуть його погасити.

Нещодавнє підвищення урядом ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада означає, що борги лише збільшуватимуться, адже понад 80% складової тарифу становить газ. Раніше перед початком опалювального сезону люди, знаючи, що матимуть субсидію, намагалися частково погасити борги, які мали, а нині отримати субсидію складніше.

Для стягнення заборгованості торік члени спеціально створеної комісії обстежували квартири тих споживачів, які боргували понад 50 тисяч гривень, зверталися до суду, однак для подання судового позову потрібно сплачувати понад 1,5 тисячі гривень. Оскільки зараз коштів бракує, претензійну роботу вести складно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
хехъ Показати IP 20 Жовтня 2018 12:46
треба зовсім не платити
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2018 12:55
Не шельмуйте з нарахуванням ...і люди будуть платити
Просто дописувач Показати IP 20 Жовтня 2018 13:58
Де вартість опалення на цей сезон???
дідо Показати IP 20 Жовтня 2018 13:58
Судити та забирати майно-квартири. Неможеш утримувати трикімнатну- поміняй на однокімнатну. Аистачить жити за чужий рахунок та витрачати кошти на телефони,горілку та сигарети.
Ноунейм до дідо Показати IP 20 Жовтня 2018 17:48
Обожемой, такого як ти ще й до влади пустить, то звідси всі польшу свалять. Дайде людям встановлювать автономне опалення і всьо, проблєма рєшена, мені нахр*н не нада 25 градусів в квартірі зимой, а палять так ізза всяких пенсіонєрів яким вєчно холодно, мене і 15 влаштує. А тепер вопрос якого х*ра я за це маю платить?
Просто дописувач Показати IP 20 Жовтня 2018 14:37
І що ти мелеш.Судити кого і за що,а тим паче "забирати"квартири-приватну власність,яка зафіксована в Конституції.Газ-це товар.Якщо я не плачу,то не продавай.В нас вже вступив в дію Закон про ринок газу,а також Закон про ЖКГ,де чітко зафіксовано,що відключати газ і електроенергію заборонено,навіть при боргах(життєва необхідність).Читай законодавство України.
Кум до Просто дописувач Показати IP 21 Жовтня 2018 09:39
Було б добре цей закон прочитати газовикам, які за 200 грн відключають газ, а за підключення беруть 1500 грн.Ось так заробляють злодії-газовики!
Моска львов Показати IP 20 Жовтня 2018 21:30
Вiдpizatu.
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2018 09:08
НАДРА НАЛЕЖАТЬ НАРОДУ - КОНСТИТУЦІЯ,А НЕ ОКРЕМИМ ЛЮДЯМ. ЗАБРАТИ З ПРИВАТНИХ РУК ГАЗАВИДУБУВАННЯ І ПОСТАЧННЯ, І ЩОБ НЕ БУЛО ПОСЕРЕДНИКІВ І ВСЕ -ЦІНА ГАЗУ БУДЕ ДОСТУПНА І ЛЮДИ БУДУТЬ ЕКОНОМИТИ І ПЛАТИТИ. І ТИХ ХТО ДОЗВОЛИВ ПРИВАТИЗУВАТИ ТАКІ ВСІ ВАЖЛИВІ ОБ"ЄКТИ - СУДИТИ ЯК ЗА ГЕНОЦИД УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus