USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани долучилися до Всеукраїнської акції захисту прав тварин

30 Вересня 2018 21:25
Близько півсотні лучан зібралося сьогодні у центрі міста на Театральній площі, аби долучитися до Всеукраїнського маршу за права тварин, який вже традиційно восени організовує Uanimal.

Про це повідомляє Район.Луцьк.

Цього року організатори акції мали 8 основних вимог:

Заборонити використання тварин у цирках та дельфінаріях;

Заборонити хутряні ферми та притравочні станції;

Заборонити контактні зоопарки та експлуатацію тварин для жебракування і фотопослуг;

Не використовувати живих тварин для експериментів;

Розвивати реабілітацію тварин і центри утримання тварин, що постраждали від людини і її діяльності;

Заборонити евтаназію як метод регулювання чисельності безпритульних тварин в Україні;

Створити зоополіцію та запровадити в Україні дієву систему контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами;

Внести диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України.

Марш у Луцьку розпочався о 12:00 біля обласного драмтеатру. Там зібралися зоозахисники, представники громадських організацій із захисту тварин та просто небайдужі лучани. Хтось прийшов із собаками. Майже в кожного учасника маршу був плакат із певним закликом. Хода почалася тільки о 13:00. Ішли від Театрального майдану до фонтану поруч із Центральним парком імені Лесі Українки.

Там учасники маршу зупинилися, аби проскандувати гасла: «Годі мучити тварин», «Всі земляни мають рівні права», «Залиш хутро тваринам», «Хутро – криваве жлобство», «Притравочні станції – зло».

Наприкінці зустрічі учасники маршу підписали звернення, у якому були задекларовані основні вимоги цьогорічної акції, а також зібралися, аби обговорити проблеми комунального підприємства «Ласка» та дійти згоди, яким чином можна йому допомагати.

Як повідомляє УНІАН, у 20-ти українських містах на вулиці вийшли небайдужі із закликами припинити жорстке поводження із тваринами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мах Показати IP 1 Жовтня 2018 12:02
Хороша показуха для несформованих пубертатних юнців і юнок. Розібратись в суті визначення "право" чи "права" або лінь. або мізків не вистачає. Зрозуміти що ці поняття виключно соціальні, поза межами соціуму не зустрічаються від слова "взагалі" - явно не дано. "Сотні тисяч тварин помирають у муках" - та ви що? То може переробите весь харчовий ланцюг в природі, щоб в ньому не було хижаків? "Для сотні тварин ці дні стануть останніми" - сурйозно? В вас є дієві рецепти впровадження безсмертя серед тварин? Може не повірите, але ВСІ помирають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus