USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лучани освячують квіти на Маковея. Фоторепортаж

14 Серпня 2018 11:41
Свято Маковея або Медовий спас, яке в церковному календарі називають днем семи мучеників Маковеїв, традиційно відзначають 14 серпня. Цього дня у церквах освячують квіти, мед та воду.

Тож із самого ранку на центральній площі Луцька, біля Свято-Троїцького кафедрального собору, людно: лучани поспішають обрати «правильний» букетик у однієї з торговець квітами, придбати поряд мед, аби пізніше все це освятити та принести додому.

Від різноманіття квітів і справді рясніє весь майдан. До вибору – маки, жоржини, сухоцвіт, айстри, чорнобривці, амброзія… Однак, як переконують старші пані, на Маковея потрібно освячувати передусім лікарські та злакові рослини, які приноситимуть дому добробут, а його мешканцям – відмінне здоров’я. Окрім того, букетик до церкви потрібно збирати з тих рослин, які пізніше можна заварювати як чай. Це, до прикладу, ромашка, полин, звіробій, верес, пижма, безсмертник.

За такий святковий букетик лучанам доведеться заплатити від 20–30 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus